Z vynálezcovej ponorky už nevyšla živá, súd mu vymeral doživotie

TA3 TASR
25.4.2018 13:25

Dánskeho vynálezcu Petra Madsena odsúdili za brutálnu vraždu švédskej novinárky Kim Wallovej na doživotie. Rozhodol o tom súd v Kodani. Madsen mal Wallovú umučiť a rozštvrtiť.

Neposkytol dôveryhodné vysvetlenie

Ako uviedla sudkyňa Anette Burköová, spoločne s dvoma porotcami sa zhodli na tom, že Wallovej smrť bola vraždou, pretože Madsen neposkytol "dôveryhodné" vysvetlenie. Madsen si rozsudok vypočul stojac v tichosti. Jeho obhajca následne oznámil, že proti verdiktu podá odvolanie.

Štyridsaťsedemročný Madsen vraždu popiera. Wallová podľa neho zomrela na ponorke nešťastnou náhodou. To, že jej telo rozštvrtil a oddelené časti zabalené v plastových vreciach následne pohádzal do mora, však pripustil.

Z mora vytiahli trup

Wallová navštívila 10. augusta 2017 Madsena na jeho podomácky vyrobenej ponorke, aby s ním urobila rozhovor. O deň neskôr sa ponorka potopila v zálive Köge ležiacom juhozápadne od Kodane, Madsena sa podarilo zachrániť.

Telo novinárky sa nenašlo, po viac ako desiatich dňoch však vylovili z mora pri dánskom pobreží jej trup, od ktorého boli úmyselne oddelené hlava a končatiny. Neskôr sa podarilo nájsť i ďalšie časti tela, na ktorom sa bolo 15 bodných rán.


Madsen
odmietol obvinenie z vraždy Wallovej, ale priznal sa k tomu, že jej telo rozštvrtil a jeho časti zabalené v plastových vreciach vyhodil do mora. Telo sa snažil zaťažiť oceľovými rúrami. Vo svojich výpovediach najprv uvádzal, že Wallovú vysadil na malom ostrove, následne hovoril o nehode, pri ktorej novinárke spadol na hlavu poklop, a nakoniec prišiel s verziou, že išlo o otravu oxidom uhoľnatým.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok