NBA: Do prvého kola semifinále play-off sa prebojovala Philadelphia

TA3 SITA
25.4.2018 07:23

Basketbalisti Philadelphie sa po šiestich rokoch predstavia v semifinále play-off Východnej konferencie NBA. V utorkovom piatom stretnutí na vlastnej palubovke zdolali hráčov Miami 104:91 a v sérii zvíťazili 4:1.

NBA: Do prvého kola semifinále play-off sa prebojovala Philadelphia
SITA/AP

Sixers rozhodli v tretej štvrtine, ktorú ovládli o 14 bodov. Pod triumf sa podpísali najmä JJ Redick, Joel Embiid a Ben Simmons, ktorí dovedna nastrieľali 60 bodov. Prvý menovaný pritom v prvom polčase minul desať z 12 trojkových pokusov.

Môj dom - môj hrad, platí v sérii medzi Bostonom a Milwaukee. Ani jeden z tímov dosiaľ doma nezaváhal. Celtics v utorok zvíťazili 92:87 a na zápasy vedú 3:2. Bucks doplatili na nepresnú streľbu, keď premenili iba 37 percent pokusov. Nedarilo sa ani hviezdnemu Giannisovi Antetokunmpovi, ktorý si pripísal iba desať striel, osem premenil a dosiahol 16 bodov. "Je to moja chyba. Mal som príležitosti, ale nevyužil som ich. Spoluhráči odviedli skvelú prácu, ale v ďalšom zápase musím byť agresívnejší," zhodnotil Antetokunmpo.

Úradujúci šampióni Golden State Warriors doma triumfovali nad San Antoniom 99:91 a postúpili do ďalšieho kola vyraďovacej fázy. V sérii, ktorú poznačilo úmrtie manželky trénera Spurs Gregga Popovicha, uspeli hladko 4:1. San Antonio skončilo svoju púť v play-off na úkor GS aj v minulej sezóne, oba tímy sa však stretli až v konferenčnom semifinále. V ďalšej fáze Warriors narazia na New Orleans Pelicans.

1. kolo play off NBA

štvrťfinále Východnej konferencie - piate zápasy:

Boston - Milwaukee 92:87

/stav série: 3:2/

Philadelphia - Miami 104:91/ konečný stav série: 4:1, Philadelphia postúpila/

štvrťfinále Západnej konferencie - piaty zápas:

Golden State - San Antonio 49:38 po polčase/stav série: 3:1/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok