Barani obhájili titul, v zápase hviezdil päťbodový Faille

TA3 TASR
24.4.2018 21:03

Hráči HC'05 iClinic Banská Bystrica obhájili majstrovský titul v Tipsport lige. V siedmom zápase finálovej série zdolali HK Duklu Trenčín 5:1. Trenčianski hokejisti boli blízko k titulu, keď si troma výhrami v rade vynútili rozhodnutie na domácom ľade. Po skvelom výkone prvej bystrickej formácie napokon obsadili len striebornú pozíciu.

Barani obhájili titul, v zápase hviezdil päťbodový Faille
SITA/Tomáš Somr

Opatrný úvod

Prvá tretina začala vo vysokom tempe, oba celky sa snažili o úvodný tlak na súpera. Pri rýchlej akcii Trenčína v 5. minúte zahral nedovolene Mihálik a domáci získali presilovú hru. Tá im však vôbec nevyšla, keď na Lukášovu bránku vyslali jedinú strelu. Aktivitu prebrali hostia, v 10. minúte napriahol Ďatelinka. Jeho strela skončila na bránkovej konštrukcii. Po Sádeckého faule dostali možnosť hrať v početnej výhode aj Bystričania. Tí si vypracovali niekoľko šancí, domáci sa však zmocnili puku a v nájazde neuspel Radivojevič.

hok-1-ts72471_7f000001-6b90-d57a.jpg

V 14. minúte bol vylúčený Kabáč. Ani druhú presilovku nezačali domáci dobre, v jej druhej polovici však po rýchlom prieniku do útočného pásma nebezpečne vystrelili. Brankár Lukáš si však aj s následnými dorážkami poradil. Do konca tretiny boli aktívnejší Bystričania, diváci však na štadióne Pavla Demitru gól v prvej tretine nevideli.

Veľmi rýchla odpoveď

Do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie barani, domácich však podržal výborne chytajúci Hiadlovský. V 24. minúte sa dostal do samostatného úniku Bezúch, a presne umiestnenou strelou otvoril skóre. Domáci sa však dlho netešili, keď po Skalického prihrávke prudkou strelou v 25. minúte vyrovnal Faille. Po vyrovnávajúcom góle hostia ožili a v 27. minúte skórovali na 2:1. Hráči prvej bystrickej formácie si vymenili úlohy, keď po Failleho prihrávke dokázal skórovať Skalický. Hneď po vhadzovaní sa dostal do úniku Hohmann, tretí gól baranov však nepridal.

Trenčania sa v obrane dopúšťali chýb, pred Hiadlovského prenikli viacerí hosťujúci hráči, ten však ich pokusom odolal. V 31. minúte bol za seknutie vylúčený Faille. Vo veľkej šanci sa ocitol Hossa, ten ale nedokázal zakončiť presne a minul odkrytú časť bránky. Na opačnej strane neuspel Faille, keď mu v poslednej chvíli skĺzol puk z hokejky. V posledných minútach druhej tretiny sa hra vyrovnala. Niekoľko dobrých šancí skončilo len zákrokmi pozorných brankárov.

One man show

Trenčania nevstúpili do tretej tretiny ideálne. V 42. minúte dokázal Hiadlovského prekonať Brittain, gól dosiahol rukou a rozhodcovia ho neuznali. O dve minúty neskôr bola hra prerušená, keď si musel domáci brankár upraviť výstroj. Následne sa domáci dokázali usadiť v útočnom pásme, na Lukáša vyslali štyri nebezpečné strely.

Efektný zákrok predviedol brankár Hiadlovský, v 48. minúte vypichol puk v čistej šanci Bortňákovi. Desať minút pred koncom začali hostia kúskovať hru. Trenčín vypadol z rytmu a v 53. minúte barani v prečíslení 3 na 1 pridali tretí gól. Faille nezištne prihral Asselinovi, ktorý nemal problém zakončiť do odkrytej bránky.

Na tribúnach zavládol smútok

Hneď po inkasovaní hrali Trenčania presilovú hru. Šancu vrátiť sa do zápasu trestuhodne zahodili. Po návrate z trestnej lavice sa v 55. minúte dostal puk na hokejku Tomáša Hrnku. Ten ho zaviezol do pásma a v prečíslení 2 na 1 nabil na gól päťbodovému Faillemu.

V 57. minúte pridal po ďalšej Failleho asistencii piaty gól hostí Skalický a definitívne zlomil odpor Trenčanov. Zápas sa už len dohrával. Na domácich doľahlo veľké sklamanie, naopak hostia na striedačke oslavovali obhajobu titulu. Barani zvíťazili v zápase 5:1 a v celej sérii 4:3 na zápasy.

HK Dukla Trenčín: Hiadlovský - Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík - Radivojevič, Sojčík, Bezúch - Hecl, Sádecký, Hossa - Varga, Ölvecký, Mikula - Hudec, Dlouhý, Švec - Deveaux

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lukáš - Delisle, Brejčák, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Kubka, Sedlák, Trecapelli - Asselin, Faille, Skalický - Brittain, Hrnka, Hohmann - Bortňák, Surový, Giľak - Kabáč, Češík, Gabor

Góly: 24. Bezúch (Radivojevič, Dlouhý) - 25. Faille (Skalický, Pretnar), 27. Skalický (Faille, Asselin), 53. Asselin (Faille), 55. Faille (Hrnka, Surový) 57. Skalický (Asselin, Faille)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok