Je to výsmech, reagujú aktivisti. Sakovej chcú pripomenúť kauzy

TA3 TASR
24.4.2018 18:05

Denisa Saková na poste ministerky vnútra nebude reálnou zmenou pre tento rezort, myslí si iniciatíva Za slušné Slovensko. Jej nominácia je podľa nej v rozpore s tvrdením vládnej koalície, že sa chce snažiť o obnovenie dôvery ľudí v štátnu moc.

Je to výsmech, reagujú aktivisti. Sakovej chcú pripomenúť kauzy
SITA/Diana Černáková

"Je legitímnou požiadavkou občianskej verejnosti, aby nominant na post ministra vnútra nebol nominantom strany Smer-SD, keďže pod jej vedením ministerstva vnútra sa kauzy dlhodobo zametajú pod koberec," píše iniciatíva v písomnom stanovisku s tým, že po odstúpení Tomáša Druckera "sa jasne ukázalo, že nominanti strany Smer-SD nedokážu byť vo svojom rozhodovaní slobodní".

Sakovú navrhuje za ministerku Smer-SD, ktorému podľa koaličnej zmluvy patrí rezort vnútra. Post ministra vnútra sa uvoľnil po tom, čo odstúpil Drucker. Rezignoval, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara. Rezort dočasne vedie premiér Peter Pellegrini.

Prezident podľa ústavy vymenuje člena vlády, ktorého mu navrhne premiér. Nemá teda možnosť odmietnuť ho. Urobiť by tak mal zrejme tento štvrtok 26.4. Iniciatíva Za slušné Slovensko chce spolu s iniciatívou študentov Nie je nám to jedno "privítať novú ministerku pred jej rezortom s pripomenutím všetkých korupčných káuz strany Smer-SD a vlády, ktorej bola súčasťou, káuz, ktoré neboli vyšetrené".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok