Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Philips sa pochválil tromi riešeniami pre výdatný a zdravý spánok

Philips sa pochválil tromi riešeniami pre výdatný a zdravý spánok
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
24. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zaujímavé novinky v oblasti zdravého spánku predstavila spoločnosť Philips, ktorá sa už nejaký ten čas snaží o vytvorenie komplexného systému, ktorý sa bude ľuďom starať práve o dobrý spánok a príjemné budenie, nakoľko by potom mal byť človek efektívnejší a výkonnejší. V tomto duchu sa nesú tri inovatívne riešenia, na ktoré sa teraz bližšie pozrieme.

Efektný spánok so systémom SmartSleep

 

Prvou pomôckou je SmartSleep vo forme akejsi látkovej prilby alebo čelenky. Tá nielenže kontroluje a monitoruje spánok nositeľa, no údajne by mala pomôcť aj s tým, aby sa ľahšie dostal do fázy hlbokého spánku. Tým by sa mala počas bieleho dňa znížiť únava a nositeľ by mal pociťovať zvýšenie energie. Ide pritom o prvú technológiu pre zlepšenie hlbokého spánku, ktorá má za sebou aj klinické testy.

Philips SmartSleep

Zariadenie SmartSleep meria spánkové fázy v reálnom čase a vytvára tomu prispôsobená zvukové tóny. Tie by mali pomôcť s rýchlejším sa ponorením do hlbokého spánku a celkovo predĺžiť čas, ktorý nositeľ strávi v hlbokom spánku. Sprievodná mobilná aplikácia SleepMapper zaznamenáva zlepšenie spánku v priebehu času a používateľovi poskytuje tipy a rady pre rozvoj dobrého a efektívneho režimu spánku. Riešenie SmartSleep by malo byť k dispozícii do konca roku 2018.

Philips SmartSleep

Zdravé prostredie aj v noci s tichým čističom vzduchu

 

Domov by mal byť pre nás miestom, kde môžeme naplno dýchať kvalitný čistý vzduch počas dňa aj noci. No vo vnútorných priestoroch sa často vyskytujú určité druhy peľu, baktérií a prachových častíc, ktoré môžu byť obzvlášť nepríjemné pre alergikov. Ich zdravotné problémy, ako je napríklad kašeľ, spôsobené takýmto vzduchom neustávajú ani počas noci, čo sťažuje zaspávanie a neprispievajú ani k celkovému dobrému spánku.

Riešením by sa mohol stať nový čistič vzduchu Air Purifier 5000i, ktorý dokáže odstrániť až 99,97% alergénov prenášaných vzduchom, ako je peľ, prachové roztoče, zvieracie chĺpky, baktérie, vírusy a ultra jemné častice. Citlivé snímače zariadenia detegujú najmenšie zmeny jemného prachu a hladín alergénov v miestnosti, podľa čoho sa nezávisle prispôsobuje výkon pre obnovenie ideálneho vzduchu.

Čistič vzduchu Philips Air Purifier 5000i.

Mimoriadne jemný prúd vzduchu zaručuje tichú prevádzku aj počas noci, vďaka čomu zariadenie poskytne používateľom pokojný a ničím nerušený spánok. Monitorovanie a čistenie vzduchu v miestnosti disponuje a inteligentným ovládaním pomocou aplikácie Air Matters a digitálnej asistentky Amazon Alexa. Aplikácia navyše poskytuje dodatočné informácie o kvalite vonkajšieho vzduchu.

Čistič vzduchu Philips Air Purifier 5000i.

Zobuďte sa uvoľnení a svieži so zariadením Somneo

 

Hovorí sa, že v akej nálade vstanete, ponesie sa s vami po celý deň. No už koncom tohto roka môžete vďaka spojeniu riešenia Philips Somneo a Sleep & Wake-up Light začať svoj deň oveľa ľahšie a v čo najlepšej nálade. Riešenie dokáže s pomocou svetla iniciovať prirodzený proces budenia s pomocou simulácie farebného východu slnka ešte pred nastaveným časom budenia. Vďaka pomalému zvyšovaniu intenzity a farby osvetlenia sa človek začne sám preberať zo spánku oveľa ľahšie a prirodzenejšie. Dopomáhajú k tomu aj zvuky prírody, ktoré by mali pomôcť zobudiť aj tvrdých spáčov.

Philips Somneo.

Rovnako aj zaspávanie by malo byť príjemným procesom. Používateľ si môže vybrať medzi funkciou simulácie zapadania slnka alebo funkciou RelaxBreathe. Obe poskytnú ideálne podmienky pre ponorenie sa do spánku. Snímač AmbiTrack, ktorý je umiestnený na zadnej strane zariadenia, zaznamenáva parametre, ako je vlhkosť vzduchu, teplota, jas a rušivé zvuky, aby sa určili optimálne podmienky pre spánok.

Rovnako ako SmartSleep, aj nové zariadenie Somneo je možné pripojiť a ovládať pomocou aplikácie SleepMapper. Aplikácia tiež zaznamenáva jednotlivé časy spánku, sleduje podmienky v spálni a ponúka tipy a návrhy pre dosiahnutie čo najkvalitnejšieho spánku.

Philips Somneo.