Prípad kvetinárky Evy sa vracia späť, Najvyšší súd nerozhodol

TA3 TASR
24.4.2018 10:50

Najvyšší súd definitívne nerozhodol v známom prípade kvetinárky Evy Zámečníkovej, ktorú prokurátor obžaloval z prípravy vraždy jej manžela. Prípad sa vracia na ŠTS.

"Najvyšší súd ako súd odvolací napadnutý rozsudok prvostupňového súdu zrušil a vec mu vrátil na ďalšie konanie a rozhodnutie. Proti tomuto uzneseniu Najvyššieho súdu riadny opravný prostriedok nie je prípustný," uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Eva Zámečníková sa na utorkovom procese na NS SR nezúčastnila, keďže dala svojmu obhajcovi súhlas na pojednávanie v jej neprítomnosti.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku kvetinárku Zámečníkovú oslobodil spod obžaloby v januári minulého roka. Jeho rozhodnutie však nebolo právoplatné, pretože prokurátor podal odvolanie.

ŠTS už raz, v auguste 2015, poslal obžalovanú v tejto kauze za mreže na deväť rokov. Zámečníková podala odvolanie, o ktorom rozhodoval Najvyšší súd SR. Na neverejnom zasadnutí rozsudok zrušil a vec vrátil ŠTS na opätovné prerokovanie a rozhodnutie vo veci pre, podľa jeho názoru, zásadnú chybu vo vykonávaní dôkazov. V prípade vystupoval kľúčový svedok Martin A., ktorého si podľa prokuratúry mala obžalovaná najať, aby vraždu uskutočnil. Martin A. však skutok oznámil strážcom zákona.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok