Matovič vyzval koalíciu, aby sa na eurovale ešte skúsili dohodnúť

TA3, SITA
11.10.2011 20:14

Igor Matovič vyzval koaličné strany, aby sa ešte dnes do konca rokovania dohodli na podpore eurovalu. V parlamentnej rozprave deklaroval, že štyria poslanci Obyčajných ľudí podporia euroval, ak bude obsahovať právo veta pre každú pôžičku v prvom eurovale a zelenú kartu pre euroval 2.

Matovič vyzval koalíciu, aby sa na eurovale ešte skúsili dohodnúť

Podľa neho by tak SaS získala plnú kontrolu nad prvým eurovalom.

Ak sa SaS s koalíciou nedohodne, aj tak euroval bude podľa Matoviča prijatý, a to s podporou Smeru-SD. „Potom nebudeme mať žiadny vplyv,“ konštatoval s tým, že možno ešte niekto kompromisný návrh predloží. Matovič vyzval štyri koaličné strany, aby s takým kompromisom prišli a Obyčajní ľudia za neho zahlasujú. Matovič verí, že koaličné strany urobia k sebe krok. „Nie ste ďaleko od seba. Mali by ste urobiť krok, ktorý vám umožní mať kontrolu nad každou pôžičkou,“ vyzval s tým, že sa opýtal, či by pre SaS bolo lepšie riešenie schválenie eurovalu so Smerom-SD ako takéto kompromisy.

Matovič zopakoval, že by rád hlasoval za kompromis, ale koalícia žiadny neprijala. "Nie ste hodní ďalej vládnuť," povedal. Obyčajní ľudia budú hlasovať podľa svojho svedomia a vedomia. Martin Fecko z Obyčajných ľudí sa zúčastní na hlasovaní, ale nebude hlasovať za, čo znamená, že len zvýši kvórum. Ostatní traja Obyčajní ľudia sa na hlasovaní nezúčastnia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok