Nikolič obvinil Tadiča z veľkého volebného podvodu

TA3, SITA
10.5.2012 22:37

Líder najsilnejšej srbskej strany obvinil hlavu štátu z vytlačenia falošných hlasovacích lístkov, ktoré mali nahradiť tisícky hlasov určených pre jeho stranu.

Nikolič obvinil Tadiča z veľkého volebného podvodu
SITA

Líder najsilnejšej srbskej strany Tomislav Nikolič vo štvrtok zaútočil na úradujúceho prezidenta Borisa Tadiča a obvinil ho z "brutálneho" volebného podvodu. Líder víťaznej Srbskej pokrokovej strany (SNS), ktorá v nedeľu tesne zvíťazila nad Tadičovou Demokratickou stranou (DS), obvinil hlavu štátu z vytlačenia falošných hlasovacích lístkov, ktoré mali nahradiť stovky tisíc hlasov určených pre jeho stranu.

Tie sa údajne našli v koši a vo štvrtok ich prezentoval médiám. Nikolič zároveň vyzval svojho rivala v budúcotýždňovom druhom kole prezidentských volieb na prešetrenie údajných porušení zákona, ktoré podľa neho umožnili opätovný vznik koalície DS a tretej najsilnejšej Socialistickej strany Srbska (SPS).

DS a socialisti sa v stredu dohodli na vytvorení novej vlády, voľby však vyhrala Nikoličova SNS s 24-percentnou podporou tesne pred Tadičovou DS. Rozhodujúcou silou sa tak stala tretia v poradí SPS, ktorú založil dnes už zosnulý autoritársky vodca Slobodan Miloševič. Paralelne konané hlasovania označili medzinárodní pozorovatelia za slobodné a férové.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok