Niektorí poslanci KDH pripúšťajú Lipšicov odchod z hnutia

TASR
10.5.2012 19:35

Existuje reálna možnosť, že súčasný podpredseda KDH Daniel Lipšic hnutie po 31. máji opustí. Pre TASR to nezávisle od seba pripustili dvaja poslanci Kresťanskodemokratického hnutia.

Niektorí poslanci KDH pripúšťajú Lipšicov odchod z hnutia

Lipšic kolegom údajne prisľúbil, že im svoje stanovisko predloží po 31. máji. "Do konca mája sa skončia všetky okresné snemy, budú známi delegáti," upozornil zdroj TASR s tým, že v tomto čase bude Lipšic približne vedieť odhadnúť, aké pozície môže dosiahnuť na celoslovenskom sneme KDH 23. júna.
Zároveň pripomenul Lipšicovu cestu do USA s tým, že pred ním nestoja len možnosti pokračovania v KDH, prípadne založenia nového subjektu, ale aj možnosť odísť zo slovenskej politiky. Ďalší z poslancov KDH odhadol, že podľa neho Daniel Lipšic nakoniec nebude kandidovať na post predsedu ani podpredsedu hnutia.

Lipšic v stredu (9. mája) dával na pravú mieru tvrdenia, podľa ktorých expremiérke Ivete Radičovej ponúkal miesto v novej politickej strane. Ako uviedol, o novom subjekte reč nebola, s bývalou političkou hovorili o vízii ponuky stredopravým voličom, ktorí sú sklamaní a frustrovaní. Lipšic to vyhlásil s tým, že na vízii pracuje a chce ju predstaviť koncom mája. Či ju bude presadzovať prostredníctvom KDH, alebo iným spôsobom, nespresnil.

O ponuke pre Radičovú od Lipšica informoval denník Sme cez víkend. Malo ísť údajne o ponuku na členstvo v novej politickej strane, o ktorej vraj Lipšic uvažuje. Podľa poslanca to bolo v novinách posunuté. Na svojej vízii podľa Lipšica pracuje aj Radičová a keď budú mať veci hotové, stretnú sa a povedia si, ako ďalej.
Lipšic ešte minulý týždeň povedal, že popularita Ivety Radičovej by bola prínosom pre prípadnú novú politickú stranu.

Pripustil to v odpovedi na otázku, či by Radičová bola dobrý líder novej politickej strany. Nechcel však špekulovať o veciach, ktoré nie sú. Potrebné je podľa neho to, aby pravica prišla s novou víziou. "Myslím si, že len obrana reforiem spred desiatich rokov, kedy pravica mala víziu, je slabá. Svet i Slovensko sa zmenilo. Potrebujeme víziu pre krajinu, ľudí, pre sklamaných voličov. A nemáme ju," povedal v piatok (4.5.) pred novinármi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok