Na hru Mein Kampf bude voľný vstup, podmienkou je nosenie swastiky

TA3 TASR
20.4.2018 17:50

Mestské divadlo Konstanz v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko v južnom Nemecku uvedie tragikomickú divadelnú hru "Mein Kampf" o mladosti nemeckého diktátora Adolfa Hitlera.

Na hru Mein Kampf bude voľný vstup, podmienkou je nosenie swastiky
SITA/AP

Divákom umožní voľný vstup, pokiaľ si dajú na ruku pásku so svastikou, platiaci budú mať zasa Dávidovu hviezdu, píše v piatok agentúra AP. Piatkovou premiérou divadelnej hry židovského autora maďarského pôvodu Georga Taboriho "Mein Kampf" sa v divadle Konstanz začína mesačný maratón následných repríz. Premiéra je naplánovaná v deň Hitlerových narodenín.

Inscenácia, rovnako ako jej predloha, je pomenovaná podľa známeho protisemitského manifestu Adolfa Hitlera. Rozpráva vymyslený príbeh o priateľstve mladého Hitlera so Židom, ktorý ho nasmeroval na dráhu politika.

Divadlo oznámilo zámer nepýtať peniaze za vstupné od tých návštevníkov, ktorí budú súhlasiť s nosením pásky so svastikou. Naopak tí, ktorí si zakúpia lístky, budú vyzvaní, aby nosili židovskú hviezdu Dávida. Manažér divadla Christoph Nix to vysvetlil so slovami, že zámerom je ukázať, ako ľahko sa dajú ľudia podplatiť, a vyvolať diskusiu o rasizme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok