Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Revolučná rúra Dialog pripraví rybu v ľade, ktorý sa pritom nerozpustí

Revolučná rúra Dialog pripraví rybu v ľade, ktorý sa pritom nerozpustí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nemecký výrobca Miele sa na akcii IFA Global Press Conference v Ríme pochválil novou inovatívnou rúrou s názvom Dialog. Tá v sebe kombinuje bežné metódy varenia s technológiou elektromagnetických vĺn, vďaka ktorým dokáže sledovať proces varenia a automaticky vykoná úpravy podľa potreby. Rúra pritom môže skrátiť čas prípravy jedla až o 70 percent.

Pod heslom „Revolučná výnimočnosť“ predstavila spoločnosť Miele novú rúru Dialog. Tá dokáže kombinovať bežné metódy varenia s elektromagnetickými vlnami pri rôznych frekvenciách. Elektromagnetické vlny sú oveľa slabšie, a preto sú jemnejšie ako mikrovlnné žiarenie a zároveň výrazne prenikajú do pripravovanej potraviny. Týmto spôsobom možno dosiahnuť vynikajúce výsledky v čo najkratšom čase. Výrobca tvrdí, že rúra môže skrátiť čas prípravy pokrmov až o 70 percent.

Rúra pritom neustále kontroluje proces varenia a podľa potreby sama automaticky vykoná úpravy. Dokonca aj úplne odlišné zložky z menu, umiestnené spolu na miske na pečenie, sa pripravia tak akurát a sú dokončené presne v rovnakom čase. Dôkazom toho je aj to, že ryba v bloku ľadu môže byť varená bez toho, aby sa ľad roztopil.

Rúra Miele Dialog v sebe kombinuje bežné metódy varenia s elektromagnetickými vlnami pri rôznych frekvenciách.

Pre menej skúsených kuchárov je k dispozícii aj sprievodná mobilná aplikácia, ktorá posiela recepty priamo do zariadenia. Rúra Dialog si podľa receptu sama prispôsobí teploty a spôsob prípravy vybraného jedla. Používateľ môže cez aplikáciu na varenie tiež využiť inštrukcie od profesionálneho kuchára.

Nová rúra Miele Dialog bude dostupná od júla za odporúčanú maloobchodnú cenu okolo 7 990 EUR.

Výrobca tvrdí, že rúra Dialog môže skrátiť čas prípravy pokrmov až o 70 percent.