Taliana z Kuciakovho článku vydajú do rodnej krajiny, neprotestoval

TA3 TASR SITA
20.4.2018 11:19

Súd v Košiciach rozhodol o zmene väzby pre talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu z predbežnej na vydávaciu. Vadala bol jednou z hlavných postáv nedokončeného článku zavraždeného novinára Jána Kuciaka, v ktorom sa zaoberal prepojením mafie a politiky.

Antonino Vadala žijúci a podnikajúci na východe Slovenska, bude vydaný na trestné stíhanie do Talianska na základe európskeho zatykača. Novinárom to po skončení zasadania súdu povedal jeho advokát Jaroslav Homza. Na otázku novinárov uviedol, že jeho klient neprotestoval proti vydaniu do Talianska a vzdal sa podania sťažnosti, rovnako ako prokurátor. Dodal, že nevie povedať, kedy bude Antonino Vadala vydaný Talianom, pretože to závisí od viacerých okolností.

Európsky zatýkací rozkaz na Antonina Vadalu vydal súd v Benátkach 9. marca, zadržali ho 13. marca na Slovensku. Krajský prokurátor v Košiciach podal návrh na jeho vzatie do predbežnej väzby a Košický krajský súd mu 15. marca vyhovel.

Vadala je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa Antonino Vadala od decembra 2013 do decembra 2015 spolu s inými osobami podieľal na dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok