Časť Štúrova museli evakuovať, našli veľké nevybuchnuté bomby

TA3 TASR
20.4.2018 10:59

Ide o jeden z najväčších podobných nálezov v histórii Slovenska. Psíčkar, ktorý na poli v Štúrove naháňal svojho zvieracieho miláčika, si všimol odokrytú menšiu muníciu. Viedlo to k nálezu veľkých ruských nevybuchnutých bômb.Polícia v tejto súvislosti musela evakuovať blízku Ulicu kozmonautov.

Policajní pyrotechnici začali prehľadávať pole v Štúrove, vyžiadalo si to aj evakuáciu blízkej ulice. Vo štvrtok 19. apríla bolo na operačné stredisko polície nahlásené, že sa na poli v katastrálnom území mesta nachádza munícia. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá ho do príchodu pyrotechnikov zabezpečila.

„Pyrotechnici zaistili dva ručné granáty a jednu delostreleckú strelu. Následne vykonali prehliadku blízkeho okolia pomocou detektoru kovov, ktorý zaznamenal ďalší nález," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Na mieste sa našli ďalšie štyri funkčné ruské letecké bomby z druhej svetovej vojny vážiace 100 kilogramov.     

Miesto nálezu je zabezpečené, pyrotechnici v prehliadke pokračujú aj v piatok. Zaistená povojnová munícia bude prevezená na bezpečné miesto, kde bude zneškodnená. „Polícia bude dohliadať aj na bezpečnosť obyvateľov dotknutého miesta. Pri prevoze munície bude vytýčená trasa, bude potrebná uzávierka cesty," povedala Bruchterová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok