Vzťahy medzi Kóreami sa normalizujú, zriadili horúcu linku

TA3 TASR
20.4.2018 10:46

Južná Kórea a Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) zriadili priamu telefonickú linku, vďaka ktorej sa budú môcť spojiť lídri oboch krajín - juhokórejský prezident Mun Če-in a severokórejský vodca Kim Čong-un. Informovala o tom agentúra Jonhap.

Vzťahy medzi Kóreami sa normalizujú, zriadili horúcu linku
SITA/AP

Južná Kórea a Kórejská ľudovodemokratická republika zriadili priamu telefonickú linku, vďaka ktorej sa budú môcť spojiť lídri oboch krajín - juhokórejský prezident Mun Če-in a severokórejský vodca Kim Čong-un. Informovala o tom agentúra Jonhap.

Šéf juhokórejského Národného bezpečnostného úradu Čong Ui-jong ešte začiatkom marca oznámil, že Mun Če-in a Kim Čong-un že stretnú koncom apríla a medzi oboma krajinami bude zriadená tzv. horúca telefonická linka.

Jej zriadenie je súčasťou procesu normalizácie vzťahov medzi oboma Kóreami, ako aj vzťahov medzi KĽDR a zvyškom sveta. Na nadchádzajúce týždne je okrem schôdzky Mun Če-ina a Kim Čong-una a naplánované aj stretnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokórejského vodcu, ktoré by sa malo uskutočniť v máji alebo júni. Hlavným cieľom oboch summitov je dostať pod kontrolu jadrový program KĽDR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok