NHL: Chára získal pluská pri triumfe Bruins, Capitals vyrovnali sériu

TA3 SITA nhl.com
20.4.2018 09:12

Boston Bruins zvíťazil 3:1 nad hráčmi Toronta Maple Leafs v zápase 1. kola play-off Východnej konferencie NHL. Obranca Bruins Zdeno Chára odohral 26:43 min, počas ktorých si pripísal dva plusové body, dve strely a štyri "hity". Boston vedie po triumfe nad Maple Leafs 3:1 v sérii a v sobotnom domácom zápase má šancu sériu ukončiť.

NHL: Chára získal pluská pri triumfe Bruins, Capitals vyrovnali sériu
SITA/AP

K víťazstvu "medveďov" významne prispel brankár Tuukka Rask, ktorý zneškodnil 31 striel Toronta. "Naša najlepšia tretina bola určite tá posledná, využili sme v nej šance, ktoré sme mali. Niekedy, keď hráte proti tímu, ktorý si zúfalo ide po víťazstvo, je lepšie nechať tú búrku prehrmieť. Myslím si, že dnes sa nám to podarilo a získali sme víťazstvo," povedal Rask pre nhl.com.

Gólovo sa presadili Torey Krug, Brad Marchand a Jake DeBrusk, David Pastrňák si pripísal dve asistencie. "V zápasoch vonku niekedy musíte zabrať ešte o trochu viac než je bežné, špeciálne voči tímu, ktorý prehral v našom domácom prostredí. Na začiatku boli lepší, potom sme si však začali lepšie prihrávať, boli sme silnejší na puku a nakoniec sme strelili nejaké góly," uviedol tréner Bruins Bruce Cassidy.

Washington zdolal Columbus 4:1 a vyrovnal stav série na 2:2. Útok Alex Ovečkin - Jevgenij Kuznecov - Tom Wilson sa na tom podieľal siedmimi bodmi, Kuznecov tromi za gól a dve asistencie, jeho krídla Ovečkin s Wilsonom mali zhodne po góle a asistencii. "Nasledujúci zápas bude kľúčový. Kto zvíťazí, získa veľkú výhodu," myslí si kouč Capitals Barry Trotz. V prvých štyroch dueloch série medzi Washingtonom a Columbusom sa vždy tešil z triumfu hosťujúci tím, čo sa v NHL stalo piatykrát od roku 2011.

Sumáre NHL - 1. kolo play-off - štvrtok:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Toronto - Boston 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) - stav série: 1:3

Góly: 8. Plekanec (Marleau, Marner) - 1. Krug (K. Miller, Pastrňák), 37. Marchand (Pastrňák, McQuaid), 45. DeBrusk (Krejčí), Zdeno Chára (Boston) odohral 26:43 min, 0+0, +2, 2 strely, 4 hity

Columbus - Washington 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) - stav série: 2:2

Góly: 47. Jenner (J. Anderson) - 7. T. Wilson (Kuznecov), 30. Oshie (Ovečkin, Carlson), 43. Ovečkin (Kuznecov, T. Wilson), 58. Kuznecov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok