Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický longboard Pomelo Pro s mimoriadne dlhým dojazdom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Preháňať sa po uliciach na elektrickom longboarde môže byť zábavné, no po niekoľkých kilometroch ju môže prerušiť nutnosť nabitia vyčerpanej batérie. To však nie je prípad nového elektrického longboardu Pomelo Pro, ktorý sa hrdí dojazdom až 38 kilometrov na jedno nabitie batérie.

Elektrický longboard Pomelo Pro má dĺžku 99 centimetrov a jeho doska je široká 27 centimetrov. Samotná doska sa skladá z vonkajších vrstiev sklolaminátu, medzi ktorý je vložené bambusové jadro. Hrúbka dosky je len 11 milimetrov. Longboard s váhou 7,8 kilogramu bol testovaný na výdrž, takže sa ohýba bez porušenia štruktúry a je odolný voči vode v kategórii IP54.

Elektrický longboard Pomelo Pro má dĺžku 99 centimetrov a jeho doska je široká 27 centimetrov.

Longboard je schopný prekonať vzdialenosť až 38 kilometrov na jedno nabitie batérie, čo je takmer dvojnásobok v porovnaní s inými elektrickými longboardmi. Vďaka rekuperačnému systému brzdenia môže byť vzdialenosť ešte o niečo dlhšia. Batéria s kapacitou 5 700 mAh sa nabíja zhruba dve hodiny. Navyše sa dá vymeniť za druhú, takže používateľ si môže užiť naozaj dlhú jazdu takmer bez prerušenia. Stav nabitia batérie indikuje LED panel. Nechýba ani možnosť nabíjania smartfónu cez USB port.

Longboard Pomelo Pro je schopný prekonať vzdialenosť až 38 kilometrov na jedno nabitie batérie, čo je takmer dvojnásobok v porovnaní s inými elektrickými longboardmi.

V oboch nábojoch zadných kolies sa nachádza 200 W motor. Táto kombinácia prináša longboardu elektrický pohon s maximálnou rýchlosťou až 42 km / h, pričom zvládne prekonať 18,7 stupňové stúpanie do kopca. S pomocou ručného bezdrôtového ovládača si používateľ môže navoliť jeden z troch rýchlostných režimov. Vymeniteľné polyuretánové kolesá zvládnu uniesť celkovú hmotnosť až do 120 kilogramov.

Longboard Pomelo Pro je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 499 dolárov, čo je o 50 percent menej ako je plánovaná maloobchodná cena. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by sa mali zasielať v priebehu júla.

Batéria s kapacitou 5 700 mAh sa nabíja zhruba dve hodiny. Navyše sa dá vymeniť za druhú, takže používateľ si môže užiť naozaj dlhú jazdu takmer bez prerušenia.