Organizátori protestov sa chcú stretnúť s premiérom, poslali list

TA3 SITA
18.4.2018 13:23

Po koaličnej SNS sa s Petrom Pellegrinim chcú stretnúť aj organizátori masových protestov z posledných týždňov. Zakladatelia iniciatívy Za slušné Slovensko poslali predsedovi vlády list.

Organizátori protestov sa chcú stretnúť s premiérom, poslali list
TASR

"Od vymenovania novej vlády SR Iniciatíva Za slušné Slovensko pozorne sleduje všetky jej kroky. Napriek tomu, že nerozumieme lehote 31. mája 2018, vítame gesto predsedu vlády Petra Pellegriniho - odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara. Toto rozhodnutie považujeme za prvý a nevyhnutný krok pre začiatok obnovovania dôvery občanov ako aj krok k naplneniu požiadavky nezávislého vyšetrenia vraždy Jána a Martiny a všetkých káuz, na ktoré Ján poukázal," uvádza sa vo vyhlásení aktivistov.

Iniciatíva Za slušné Slovensko podľa jej zakladateľov od začiatku vyzýva občanov k tomu, aby boli aktívnou súčasťou občianskej verejnosti. "Vieme, že zhromaždenia na námestiach sú len jednou z foriem tejto aktivity a preto naša platforma pracuje na ďalších, či už sú to stretnutia s občanmi, verejné diskusie, diskusie na školách alebo kultúrne podujatia. Veríme, že cesta k slušnému a spravodlivému Slovensku vedie aj prostredníctvom dialógu. Po dohode všetkých organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko sme preto premiérovi Pellegrinimu poslali list s návrhom na stretnutie, a to v súvislosti s prerokovaním našej požiadavky na obnovenie dôvery občanov v štátnu moc, činnosť ministerstva vnútra, vedenia Policajného zboru a kreovania nezávislej policajnej inšpekcie, špeciálnej prokuratúry a ďalších systémových zmenách, ktoré posilnia právny štát," konštatujú aktivisti s tým, že veria, že aj po apeloch predsedu vlády na ich adresu sa stretnutie uskutoční v krátkom čase.

Podľa vlastných slov budú zakladatelia inicitívy naďalej pozorne sledovať ďalšie kroky novej vlády. "Či už ide o pripravenosť zaviesť systémové zmeny posilňujúce právny štát, ale aj zmeny vo voľbe policajného prezidenta, odchod Róberta Krajmera a Tibora Gašpara z funkcií,návrhy na nového ministra vnútra či odpovede ministeriek Matečnej a Laššákovej na vznikajúce krízy v ich rezortoch," dodali aktivisti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok