Nakrútili rasový útok v Berlíne, terčom boli mladíci s jarmulkami

TA3 ČTK TASR
18.4.2018 10:56

Trojica neznámych útočníkov napadla v Berlíne dvoch mladíkov, ktorí mali na hlave jarmulky, tradičné židovské pokrývky hlavy. Jedným z napadnutých bol Izraelčan, ktorý incident nakrútil, napísala agentúra DPA.

Nakrútili rasový útok v Berlíne, terčom boli mladíci s jarmulkami
youtube.com/ pip news

Útok sa odohral v utorok večer 17. apríla v berlínskej štvrti Prenzlauer Berg. Izraelčan sa so svojím nemeckým spoločníkom najskôr stali terčom antisemitských urážok, potom si jeden z útočníkov zložil opasok a začal ním dvojicu mlátiť. Izraelský spravodajský server IsraelNationalNews.com uviedol, že šlo o moslimov.

Z videa, ktoré sa medzitým po internete rozšírilo, je zrejmé, že útočník na svoje obete arabsky kričí "žid". Trojica agresorov potom utiekla.

"S kamarátom sme kráčali po ulici, na hlavách sme mali jarmulky. Vtom sa k nám priblížili traja ľudia a začali nám nadávať. Nereagovali sme, nič sme im nehovorili. Stále nám nadávali a môj kamarát im povedal, nech prestanú. Nahnevali sa a jeden z nich vyrazil proti mne. Vedel som, že je dôležité, aby som to natočil, pretože som vedel, že ho pred príchodom polície nechytíme," opísal incident napadnutý Adam Armush, študent Univerzity veterinárneho lekárstva v Hannoveri.

Židovské fórum za demokraciu a proti antisemitizmu, ktoré monitoruje antisemitizmus v Nemecku, oznámilo, že polícia už začala prípad vyšetrovať. Podľa JFDA sa jeden z útočníkov dokonca pokúsil napadnúť jednu z obetí sklenenou fľašou. Útok však prekazila okoloidúca osoba.

Témy: Berlín Nemecko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok