Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlo Sleepbud nenechá vášho partnera v noci chrápať

Slúchadlo Sleepbud nenechá vášho partnera v noci chrápať
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Chrápanie je jednou z vecí, ktorá môže znepríjemniť partnerský život, no našťastie je viacero spôsobov, ako sa mu dá zabrániť. Zrejme najjednoduchším sú štuple do uší. Tie nemusia byť pohodlné a pri hlasnom „koncerte“ všetko nepohltia. Rôzne spreje proti chrápaniu tiež nemusia vždy zabrať. Čo tak si na pomoc privolať technológie? Jedno riešenie prináša slúchadlo Sleepbud, ktoré je navrhnuté tak, aby zabránilo vášmu partnerovi v chrápaní.

Bezdrôtové slúchadlo Sleepbud sa dodáva v troch rôznych veľkostiach, ktoré by mali zaistiť ich bezproblémové a pohodlné vloženie do ucha používateľa. Slúchadlo sa v nečinnosti vkladá do malého boxu, ktorý samozrejme slúži ako nabíjačka s napájaním cez port USB. Keď príde čas na spánok, chrápajúca polovička domácnosti si slúchadlo pekne vloží do ucha a môžu sa zhasnúť svetlá.

Počas noci slúchadlo Sleepbud deteguje zvuky chrápania a reaguje na ne tým, že vydáva alarm vo forme mikro zvukových signálov a mikro vibrácií. Tie by nemali druhú spiacu osobu rušiť, no chrápajúceho používateľa mali byť vytiahnuť z tvrdého spánku, čo spôsobí, že zmení svoju polohu hlavy a krku. Navyše tieto alarmy údajne aktivujú nervy v mozgu, čo spôsobí stiahnutie svalov v hrdle. Táto kombinácia by mala chrápanie zastaviť.

Počas noci slúchadlo Sleepbud deteguje zvuky chrápania a reaguje na ne vo forme mikro zvukových signálov a mikro vibrácií. Používateľ potom zmení svoju polohu hlavy a krku.

Používateľ si cez deň môže prostredníctvom mobilnej aplikácie (pre systémy iOS a Android) skontrolovať to, akú dobu v noci chrápal. Aplikácia slúži tiež pre nastavenie intenzity mikro alarmov. Slúchadlo vydrží na jedno nabitie po dobu približne 18tich hodín používania.

Slúchadlo Sleepbud sa koncom mesiac dostane na start-up kampaň na portáli Indiegogo, kde sa bude dať získať za finančnú podporu vo výške 49 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 99 dolárov.

Bezdrôtové slúchadlo Sleepbud sa dodáva v troch rôznych veľkostiach, ktoré by mali zaistiť ich bezproblémové a pohodlné vloženie do ucha používateľa.