Ženu po výbuchu takmer vytiahol podtlak z boeingu, neprežila

TA3 TASR
18.4.2018 07:28

Vedúca pracovníčka banky a matka dvoch detí z amerického štátu Nové Mexiko Jennifer Riordanová bola identifikovaná ako žena, ktorá zahynula, keď lietadlu spoločnosti Southwest Airlines v utorok počas letu z New Yorku do Dallasu explodoval jeden z motorov.

Utrpela vážne zranenia

Úlomok z neho totiž rozbil okno a podtlak ženu takmer vytiahol von. Spolucestujúci zo všetkých síl o ňu zápasili, zachytili ju a pomohli jej. Utrpela však vážne zranenia a neskôr zomrela. Zranenia utrpelo ďalších sedem osôb. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AP.

Smrť Riordanovej oznámila ako prvá Amy McCartyová, zástupkyňa riaditeľa katolíckej školy v meste Albuquerque, ktorú navštevujú dve deti obete. McCartyová v e-maile rodičom napísala, že "rodina potrebuje všetky modlitby, akých sme schopní".

Riordanová bola váženou občiankou mesta. Zastávala funkciu viceprezidentky pre vzťahy s verejnosťou v banke Wells Fargo. Jej manžel Michael Riordan bol ešte donedávna vysokopostaveným predstaviteľom mesta Albuquerque.

Cestujúci začuli hluk

Pri výbuchu motora vo výške takmer desať kilometrov došlo aj k poškodeniu trupu. Lietadlo typu Boeing 737 následne núdzovo pristálo vo Filadelfii. Spoločnosť Southwest Airlines uviedla, že v lietadle sa nachádzalo 143 cestujúcich a päťčlenná posádka. Väčšina osôb na palube dokázala po pristátí samostatne vystúpiť.

Prebieha vyšetrovanie s cieľom zistiť, čo konkrétne sa stalo počas letu, ale podľa vyjadrení cestujúcich sa náhle ozval silný hluk a zo stropných priečinkov vypadli kyslíkové masky. Tie cestujúci využili, nasadili si ich a modlili sa za šťastné núdzové pristátie.

Na tlačovej konferencii v utorok neskoro večer predseda americkej Národnej komisie pre bezpečnosť dopravy Robert Sumwalt uviedol, že na základe predbežného skúmania motora možno povedať, že nastala "únava kovového materiálu". Jedna z lopatiek turbíny motora sa oddelila a chýba. Lopatka sa oddelila v bode, kde sa našli znaky únavy kovového materiálu, vysvetlil Sumwalt. Vyšetrovanie bude pokračovať a potrvá 12 až 15 mesiacov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok