Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xperia XZ2 Premium sa pripája k tohtoročnej špičke smartfónov

Xperia XZ2 Premium sa pripája k tohtoročnej špičke smartfónov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony síce predstavila nové smartfóny Xperia XZ2 a Xperia XZ2 Compact už koncom februára na výstave MWC 2018, no až teraz sa pochválila modelom Xperia XZ2 Premium, ktorý chce konkurovať vlajkovým lodiam pre rok 2018 od iných výrobcov. Xperia XZ2 Premium vychádza dizajnovo zo série XZ2, no má vylepšený displej, viac pamäte a zadný fotoaparát s dvomi snímačmi.

Čo sa týka mobilných fotoaparátov, je to oblasť, kde Sony exceluje. Je tomu tak aj v prípade nového smartfónu Xperia XZ2 Premium, ktorý nasleduje trend dvoch snímačov. V zadnom fotoaparáte sa nachádza 19 megapixlový farebný snímač spolu s monochromatickým 12 megapixlovým snímačom, ktorý je určený pre snímanie vo veľmi zlých svetelných podmienkach. Fotoaparát pritom môže dosiahnuť citlivosť ISO až 51 200.

Po hardvérovej stránke disponuje smartfón Xperia XZ2 Premium rovnakým procesorom Snapdragon 845, aký je aj v štandardnom modeli Xperia XZ2. Výrobca však zvýšil veľkosť operačnej pamäte RAM zo 4 GB až na 6 GB. Používateľov určite poteší aj vyššia kapacita batérie, ktorá sa vyšplhala na 3 540 mAh (oproti 3 180 mAh).

Smartfón Sony Xperia XZ2 Premium.

Smartfón Xperia XZ2 Premium má 5,8 palcový displej s rozlíšením 4K s podporou technológie HDR. Takže je to jediný mobilný telefón na trhu, ktorý dokáže zobraziť aj zaznamenať 4K video s HDR. Na zadnej strane nájdeme snímač odtlačkov prstov pre pohodlný a bezpečný prístup. Port USB-C poslúži pre nabíjanie alebo pre pripojenie slúchadiel. Telefón prichádza s operačným systémom Android 8.0 Oreo, je odolný proti vode a podporuje aj bezdrôtové nabíjanie. Čiže čo sa týka funkcií, je podobný modelom Xperia XZ2 a XZ2 Compact.

Smartfón Sony Xperia XZ2 Premium.

Spoločnosť Sony oznámila, že smartfón Xperia XZ2 Premium bude k dispozícii celosvetovo od polovice tohto roka. Cena zatiaľ nebola stanovená. Keďže model smartfónu Xperia XZ2 stojí u nás okolo 780 EUR, určite to nebude lacná záležitosť a bude sa cenovo približovať k vlajkovým lodiam iných výrobcov.

Smartfón Sony Xperia XZ2 Premium.