Mohutné explózie v sýrskej metropole zabili najmenej 55 ľudí

TASR, SITA
10.5.2012 10:36

Dva silné výbuchy dnes zazneli na východe sýrskej metropoly Damask. Režim v médiách vyhlásil, že v Damasku útočili teroristi. Útoky neprežilo najmenej 55 ľudí a okolo 200 utrpelo zranenie.

Mohutné explózie v sýrskej metropole zabili najmenej 55 ľudí
SITA

Najmenej 55 ľudí zahynulo pri dvoch výbuchoch, ktoré dnes ráno otriasli sýrskym Damaskom. Informovala o tom štátna televízia, podľa ktorej išlo o útok "teroristov". Explózie podľa agentúry AP ťažko poškodili budovu vojenskej tajnej služby, ktorá sa podieľa na potláčaní už 14 mesiacov trvajúceho povstania proti režimu prezidenta Bašára Asada. K silným výbuchom došlo krátko pred 8.00 h v čase, keď pracovníci a študenti prichádzajú do zamestnania a do škôl.

Televízne zábery ukázali desiatky zničených a zhorených vozidiel, niektoré so spálenými ľudskými pozostatkami. Na ceste bolo vidieť veľký kráter. K intenzívnemu ostreľovaniu zo strany sýrskej armády došlo v noci na dnes v meste Homs na severe krajiny, uviedla stanica BBC. Opoziční aktivisti označili ostreľovanie za najhoršie za uplynulé týždne.

V Homse sa nachádza 11 pozorovateľov OSN v snahe zabezpečiť dodržiavanie prímeria. Majú však podľa BBC nesplniteľnú úlohu, keďže obe strany porušujú deklarovaný pokoj zbraní.

Ku krvavým útokom sa vyjadril aj nemecký šéf diplomacie na stretnutí s Miroslavom Lajčákom

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok