Prievidza prvýkrát v sezóne doma neuspela, Nitrania znížili stav finále

TA3 SITA
13.4.2018 22:58

Volejbalisti Nitry prekazili Prievidzi oslavy majstrovského titulu. V piatom zápase finálovej série, hranej na 4 víťazstvá zdolali domácich 3:2 a v pondelok sa tak séria buď vyrovná, alebo Prievidza premiérovo oslávi titul majstra.

Pre zverencov Richarda Nemca to je prvá domáca prehra v aktuálnej sezóne, dosiaľ boli pred vlastnými fanúšikmi stopercentní (16 triumfov v extralige a dva v národnom pohári). Šiesty duel je na programe v pondelok 16. apríla o 18.00 h v Nitre.

Prievidza v piatok v úvodnom sete viedla o deväť bodov, napokon však podľahla 24:26. V druhom sete jednoznačne dominovala (25:10), v treťom rovnako jednoznačne zaostala (12:25). Hostitelia vo štvrtom sete uspeli 25:23 a vynútili si piate dejstvo, do tajbrejku však vstúpili katastrofálne (0:5). Prievidžania neskôr z 3:8 znížili na 6:8, mužstvo trénera Mareka Kardoša sa však opäť vzdialilo (11:6) a napokon premenilo prvý mečbal (15:10).

Nitra a Prievidza bojovali o titul aj vlani, z celkového úspechu 4:2 na zápasy sa tešilo mužstvo spod Zobora. Nitra má na konte dve extraligové medaily, obe sú zlaté. Bystrina sa vlani stala prvým klubom od roku 2003 s obhajobou titulu, vtedy to dokázal ŠK Matador Púchov. Prievidza, ktorá vo februári na domácej palubovke triumfovala v Slovenskom pohári a je v hre o double, má v extraligovej zbierke jeden bronz a vlaňajšie striebro, čaká na premiérový titul.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok