Drucker rozhodol o Gašparovom osude. Prezradí ho, keď vyzdravie

TA3 TASR SITA
13.4.2018 12:20

Minister Tomáš Drucker sa po dlhej analýze stavu na ministerstve vnútra rozhodol, či odvolá šéfa polície Tibora Gašpara. Jeho koniec požaduje opozícia aj davy, ktoré v minulých dňoch protestovali v slovenských mestách. To, ako sa Drucker rozhodol, sa dozvieme až po jeho vyzdravení a po tom, ako informuje premiéra Petra Pellegriniho.

O rozhodnutí bude Drucker informovať prostredníctvom tlačovej konferencie, informovala hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová. Urobí tak hneď, ako mu to zdravotný stav umožní. "Ešte predtým však chce informovať aj predsedu vlády Petra Pellegriniho," uviedla Dobiášová. Pôvodne Drucker avizoval, že vo veci odvolania, prípadne zotrvania policajného prezidenta Gašpara vo funkcii, rozhodne do piatka 13. 4.

Ministra vnútra vo štvrtok akútne hospitalizovali pre náhle zhoršenie jeho dlhoročných chronických ťažkostí s poškodenou krčnou platničkou. V súčasnosti údajne absolvuje ďalšie diagnostické vyšetrenia, na základe ktorých ošetrujúci lekár určí ďalší liečebný postup.

Jednou z požiadaviek posledných masových protestov bolo aj odvolanie policajného prezidenta. Tibor Gašpar po zhromaždeniach zatiaľ neodstupuje, uviedol však, že jeho abdikáciu nikto z vlády ani nežiadal. Nevylučuje však, že sa v budúcnosti rozhodne odísť sám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok