Julija Skripaľová odmietla ponuku ruského veľvyslanectva

TA3 TASR
11.4.2018 22:49

Dcéra bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa Julija, ktorá sa spolu s otcom stala v anglickom meste Salisbury obeťou útoku nervovým plynom, odmietla po prepustení z nemocnice pomoc, ktorú jej oficiálne ponúklo ruské veľvyslanectvo v Británii. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Julija Skripaľová vo svojom prvom vyhlásení po prepustení z nemocnice, kde sa zotavovala z účinkov nervového plynu novičok, uviedla, že nemá záujem využiť služby ruského veľvyslanectva a v jej mene a v mene jej otca nemá právo hovoriť nikto, iba oni dvaja. O vydanie vyhlásenia vo svojom mene v tomto prípade Julija Skripaľová požiadala londýnsku Metropolitnú políciu.

Svojej sesternici Viktorii, ktorá s ňou podľa ruskej televízie Rossija 1 pred časom telefonovala, sa Julija poďakovala "za záujem", ale požiadala ju, aby za ňou nechodila a nepokúšala sa ju kontaktovať. Viktoria totiž vo viacerých rozhovoroch pre média špekulovala o povahe útoku v Salisbury a zdravotnom stave Julije a jej otca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok