Na proces s okoličányovcami neprišiel nikto z obžalovaných

TA3 TASR
10.4.2018 10:58

Na Najvyššom súde sa začalo verejné zasadnutie v prípade Róberta Okoličányho, považovaného za bosa východoslovenského podsvetia, a ďalších 15 obžalovaných. Na verejné zasadnutie neprišiel ani jeden obžalovaný.

ŠTS vymeral doživotné tresty

Obžalovaní súhlasili s konaním v ich neprítomnosti, v prípade Róberta Niguta vedie súd konanie ako voči ušlému. "Konštatujem, že zákonné podmienky na vykonanie verejného zasadnutia v predmetnej trestnej veci sú splnené," povedal predseda senátu. NS SR naplánoval konanie v tejto veci na dva dni, súd by mal pokračovať aj v stredu.     

Najvyšší súd rozhoduje o odvolaniach voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý v auguste 2016 uložil doživotné tresty pre Okoličányho, Niguta a Jaroslava Potučeka. V prípade je spolu 16 obžalovaných za 19 skutkov.      Podľa súdu sa mali jednotliví obžalovaní dopustiť trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpež, vydieranie, krádeže, poškodzovanie cudzej veci a ďalšie.

Už 130 vytýčených pojednávaní

ŠTS odsúdil Okoličányho, Niguta a Potučeka na trest odňatia slobody na doživotie, Jozefa Leška na 25-ročný trest odňatia slobody, Ľubomíra B. na 12,5 roka, Pavla K. na 12 rokov, Jaroslava J. na 11 rokov, Jána B. na deväť rokov, Martina M. na osem rokov, Rudolfa O. na päť rokov, Ľuboša V. na päť rokov, Michala B. na štyri roky, Róberta Cs. na štyri roky, Ladislava F. na tri a pol roka, Romana D. na tri a pol roka a Mariána T. taktiež na tri a pol roka.

Pôvodná obžaloba na celú zločineckú skupinu bola podaná 27. apríla 2007 a súd do dnešného dňa vytýčil v tejto kauze približne 130 pojednávaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok