Planý poplach. Dym v bratislavskej univerzite mal inú príčinu

TA3 SITA HaZZ
10.4.2018 09:44

Hasiči zasahovali pri fakulte Slovenskej technickej univerzity na Kollárovom námestí v Bratislave po tom, ako prijali hlásenie o požiari. Ten nahlásili krátko pred deviatou hodinou ráno. Napokon sa ukázalo, že dym mal byť "bežným prevádzkovým stavom".

Unikajúci dym zo strechy fakulty STU na Kollárovom námestí spôsobil poplach v hlavnom meste. Privolaní hasiči prehľadali všetky priestory a snažili sa nájsť zdroj dymu. Podľa informácií z Operačného strediska HaZZ v Bratislave sa podarilo zistiť, že išlo o bežný prevádzkový stav, počas ktorého odsával dym digestor z laboratória na strechu budovy. Hasiči pri kontrolnom meraní nezistili žiadne nebezpečné látky v ovzduší.

To, že išlo o planý poplach, potvrdila aj hovorkyňa STU Andrea Hajdúchová. V laboratóriách fakulty vzniklo pri výskume len väčšie zadymenie, ktoré digestor odsal cez strechu von z budovy. “Išlo o laboratóriá anorganickej technológie, kde sa vedci venujú vývoju nových kovových materiálov. Výučba i ďalšia pracovná činnosť na fakulte hneď po obhliadke budovy hasičmi riadne pokračovala,” dodala Hajdúchová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok