Skripaľova dcéra je na utajenom mieste, prepustili ju z nemocnice

TA3 TASR
10.4.2018 09:12

Juliju Skripaľovú, dcéru otráveného dvojitého agenta Sergeja Skripaľa, prepustili z nemocnice. Skripaľová už predtým vydala vyhlásenie, že silnie každým dňom a teší sa, až bude z nemocnice prepustená.

Údajne mala ísť skôr

Prepustenie Julije Skripaľovej z nemocnice potvrdili predstavitelia nemocnice v Salisbury. Skripaľovú následne previezli na bezpečné miesto. Podľa nemenovaného zdroja mala byť dcéra bývalého dvojitého agenta prepustená už v pondelok, túto informáciu však nepotvrdili. O rapídnom zlepšení jej zdravotného stavu lekári hovorili už koncom marca.

Jej otec, Sergej Skripaľ, zostáva naďalej v nemocničnej starostlivosti. Podľa slov lekárov sa zotavuje pomalšie než Julija, robí však pokroky a jeho stav sa zlepšuje. Vyjadrili nádej ohľadne jeho skorého prepustenia.

Našli ich na lavičke

Bývalého dôstojníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v Salisbury, kde Skripaľ žil. Oboch po útoku hospitalizovali, pričom dlho boli v kritickom stave.

Británia z útoku na dvojicu, pri ktorom bola použitá nervovoparalytická látka novičok vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze, obvinila Moskvu. Rusko však akúkoľvek zodpovednosť za útok a všetky ostatné špekulácie odmieta, pričom tvrdí, že program vývoja takejto bojovej látky nebol ani v ZSSR, ani v Rusku. Moskva súčasne žiada od Londýna ospravedlnenie a odpoveď na otázku, na čom sú jeho tvrdenia založené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok