V Martine horela tržnica, plamene spôsobili rozsiahle škody

TA3 TASR
9.4.2018 22:59

Hasiči v Martine bojovali v centre Martina s rozsiahlym požiarom. Plamene zachvátili starú tržnicu a predbežná škoda presiahla 100 tisíc eur. So živlom v blízkosti Univerzitnej nemocnice bojovalo vyše 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Zisťovatelia pracujú už s verziou, že požiar spôsobil skrat elektroinštalácie.

"V čase nášho príchodu bola už väčšia časť v plameňoch, postupovalo to veľmi rýchlo v smere vetra. Naša prvotná snaha bola, aby sa požiar nedostal do podchodu, ktorý začína plastovými oknami a aby tam nezostali uväznení ľudia. Požiar nebol zložitý, ale bol dosť veľkého rozsahu," povedal veliteľ zásahu Jozef Genšor.

Podľa primátora Martina Andreja Hrnčiara sa od požiaru podarilo uchrániť časť tržnice, ktorú spoluvlastní mesto. "V tomto mieste fungovala mestská tržnica, ktorá je prerobená a spĺňa prísne bezpečnostné predpisy. A práve časť starej tržnice na súkromných pozemkoch nepatrila mestu, bola zastaraná, drevená, bol tam uskladnený tovar a nespĺňala pravdepodobne aj všetky bezpečnostné predpisy. Určite sa budeme musieť stretnúť s majiteľmi pozemkov a hľadať nejaké riešenie," uviedol martinský primátor.

Témy: požiar
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok