Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie so sonarom postráži vaše ratolesti pri bazéne

Nositeľné zariadenie so sonarom postráži vaše ratolesti pri bazéne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Malé deti a otvorený bazén je kombinácia, pri ktorej je pravdepodobné, že šantiace sa dieťa pri ňom nie vždy ustrážite a môže sa stať, že do takéhoto bazéna spadne. Našťastie vám pomocnú ruku môže podať nositeľné zariadenie Dolphin Alarm, ktoré je navrhnuté ako osobný detský strážca a dokáže detegovať prípadný pád do bazéna.

V dnešnej dobe môžeme svoje ratolesti sledovať na diaľku prostredníctvom rôznych GPS náramkov, no nové nositeľné zariadenie Dolphin Alarm sa zameriava na konkrétnu činnosť spojenú s bazénom. Pokiaľ sa malé dieťa samé hrá na dvore v blízkosti otvoreného bazéna, nosí na ruke špeciálny náramok. Ak sa náhodou stane, že do bazéna spadne, náramok vygeneruje trojtónový sonarový signál v momente, keď sa ponorí do vody.

Nositeľné zariadenie Dolphin Alarm vo forme náramku so sonarom stráži deti pri otvorenom bazéne.

Tento signál zachytí hydrofón v jednotke prijímača, ktorá pláva na hladine bazéna. Jednotka po detekcii signálu pri páde do bazéna okamžite spustí hlasný zvukový alarm so silou 131 decibelov. Taktiež vyšle upozornenie na ďalšiu jednotku, ktorá môže byť umiestnená napríklad v dome. Tá má dosah do vzdialenosti 150 metrov a tiež vydá zvukový alarm.

Systém Doplhin Alarm sa skladá z náramku, jednotky so zvukovým alarmom, ktorá pláva na hladine bazéna a domácej jednotky s alarmom, ktorej dosah je až 150 metrov.

Vývojári tohto šikovného nositeľného zariadenia sa snažia získať dostatok finančných prostriedkov pre rozbehnutie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Celý systém Dolphin Alarm sa dá získať za 143 libier (približne 164 EUR), čo je o polovicu menej, ako bude je jeho plánovaná maloobchodná cena. Ak sa nájde dostatok prispievateľov a všetko pôjde tak ako má, prvé kusy by mali byť zasielané v októbri tohto roka.

Systém Doplhin Alarm dokáže detegovať pád detí do bazéna a okamžite spsutí hlasný zvukový alarm s intenzitou 131 decibelov.