Na súdoch i v poisťovni nahlásili bomby, polícia ich prehľadávala

TA3 SITA TASR
9.4.2018 10:34

Polícia musela na začiatku týždňa preverovať bombové hrozby. Anonym nahlásil bombu v nešpecifikovanej pobočke Slovenskej sporiteľne, pre rovnakú vec museli evakuovať budovu súdov na Štúrovej ulici v Košiciach. V žiadnej z bratislavských pobočiek bombu nenašli.

Anonym v pondelok dopoludnia nahlásil bombu v nešpecifikovanej pobočke Slovenskej sporiteľne, potvrdila hovorkyňa SLSP Marta Cesnaková. "Intenzívne spolupracujeme s políciou, ktorá prehľadáva všetky naše pobočky vrátane budovy ústredia," povedala. Niektoré pobočky môžu byť podľa nej krátkodobo zatvorené. "Prípadné krátkodobé zatvorenie pobočky je na individuálnom rozhodnutí daného policajného tímu," dodala Cesnaková.

Pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali ráno aj budovu súdov na Štúrovej ulici v Košiciach. "Polícia v tejto chvíli vykonáva všetky potrebné bezpečnostné opatrenia," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Oznámenie, že na súde je bomba, bolo prijaté na tiesňovú linku 112 krátko pred 8.00 h.

Pre podobné anonymné telefonáty evakuovali sídlo košického krajského a troch okresných súdov aj 26. a 27. marca. Hrozba sa po prehľadaní objektu nepotvrdila a polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhania pre šírenie poplašnej správy. Za takýto trestný čin hrozí páchateľovi viacročný trest odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok