Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Konvertibilné notebooky Studio x360 chcú zaujať kreatívnych profesionálov

Konvertibilné notebooky Studio x360 chcú zaujať kreatívnych profesionálov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HP predstavila nové prírastky do svojej rodiny mobilných pracovných staníc ZBook, vrátane údajne najvýkonnejšieho konvertibilného notebooku na svete. Model ZBook Studio x360 G5 je navrhnutý tak, aby sa prispôsobil potrebám kreatívnych profesionálov. V najvyššej výbave je procesor Intel Xeon 8. generácie, jasný 4K displej a až 4 TB úložného priestoru.

Nový konvertibilný notebook HP ZBook Studio x360 má 360-stupňový záves, ktorý používateľom umožňuje meniť medzi režimami prenosného počítača, tabletu, stanu a ďalšími režimami. K dispozícii sú možnosti osadenia procesormi 8. generácie Intel Core i5 a i7, no tí, ktorí potrebujú naozaj poriadny mobilný výkon si môžu vybrať model s procesorom Intel Xeon 8. generácie s integrovanou grafickou kartou Intel UHD P630. Rýchle spracovanie dát má na starosti operačná pamäť DDR4, ktorej kapacita môže narásť až na 32 GB. K dispozícii je aj diskrétna grafická karta Nvidia Quadro P1000. Vnútorné úložisko vo forme SSD PCIe môže mať kapacitu až 4 TB.

Spoločnosť HP predstavila výkonnú mobilnú pracovnú stanicu v podobe konvertibilného notabooku ZBook Studio x360.

V mobilnom stroji s rozmermi 360 x 254 x 20,4 milimetra je osadený 15,6 palcový 4K displej DreamColor s vrstvou proti odleskom a ochranným sklom Corning Gorilla Glass 4. Kontrastný pomer displeja je 1 200: 1 a môže sa pochváliť vysokým jasom 600 nitov. Navyše dokáže zobraziť až 100 percent farebnej škály Adobe RGB a snímač okolitého osvetlenia automaticky nastaví úroveň jasu displeja podľa okolitých podmienok. Notebook sa dodáva s dotykovým perom WACOM AES s 4 096 úrovňami citlivosti na tlak.

K dispozícii sú možnosti osadenia procesormi 8. generácie Intel Core i5 a i7, no tí, ktorí potrebujú naozaj poriadny mobilný výkon si môžu vybrať model s procesorom Intel Xeon 8. generácie

Moderná mobilná pracovná stanica ponúka tiež bohatú konektorovú výbavy, ako je port Thunderbolt 3, porty USB 3.0 a HDMI. Nechýba čítačka SD kariet a bezdrôtové pripojenie Bluetooth 5.0 a 802.11ac Wi-Fi. Pre video komunikáciu poslúži integrovaná webová kamera s rozlíšením 720p a infračervená kamera sa postará o automatické prihlásenie do systému prostredníctvom rozpoznávania tváre. Zvukovú stránku si zobrali na starosť štyri reproduktory s diskrétnym zosilňovačom, ktoré vyladila známa firma Bang & Olufsen. Batéria poskytne výdrž okolo 16 hodín používania a na 50 percent kapacity sa dá nabiť už za 30 minút.

Konvertibilný notebook HP ZBook Studio x360 bude k dispozícii od budúceho mesiaca s cenou začínajúcou sa od 1 499 dolárov, podľa zvolenej konfigurácie.

Rýchle spracovanie dát má na starosti operačná pamäť DDR4, ktorej kapacita môže narásť až na 32 GB. K dispozícii je aj diskrétna grafická karta Nvidia Quadro P1000. Vnútorné úložisko vo forme SSD PCIe môže mať kapacitu až 4 TB.