Belgičan po páde zomrel. Sagan sa o nešťastí dozvedel po pretekoch

TA3 TASR
9.4.2018 09:43

Belgický cyklista Michael Goolaerts zomrel po tom, čo počas nedeľňajších pretekov Paríž - Roubaix utrpel po páde zástavu srdca.

V poradí už druhý Belgičan

Ako uvádza jeho tím Veranda's Willems-Crelan, dvadsaťtriročný cyklista zomrel v nemocnici v Lille. "S veľkým zármutkom musíme oznámiť smrť nášho pretekára a priateľa Michaela Goolaertsa. Zomrel na zástavu srdca," píše sa v stanovisku tímu. Goolaerts podľa vyjadrenia zomrel o 22.40 h obklopený svojimi najbližšími. Goolaerts spadol asi 150 km pred cieľom a na trati ho museli oživovať záchranári. Následne ho previezli vrtuľníkom do nemocnice. Presné detaily nehody nie sú známe, keďže pád kamery nezachytili.

Goolaerts jazdil na Paríž - Roubaix ako podpora pre cyklokrosového majstra sveta a tímového kapitána Wouta Van Aerta, ktorý nakoniec obsadil 13. miesto. Najlepšie výsledky v prebiehajúcej sezóne zaznamenal na klasikách Kuurne-Brussels-Kuurne a Tri dni De Panne, na ktorých skončil na 20. priečke, na Dwars door West-Vlaanderen finišoval deviaty.

Dvadsaťtriročný pretekár je druhý Belgičan, ktorý zomrel po problémoch so srdcom na pretekoch za posledné obdobie, pred dvomi rokmi skonal po infarkte Daan Myngheer na Criterium International na Korzike. Ďalší belgický cyklista Antoine Demoitie zomrel v rovnakom roku, po páde na Gent-Wevelgem do neho vrazila jedna zo sprievodných motoriek. Informovala agentúra AP.

Sagan vyjadril ľútosť

Nedeľňajšie preteky vyhral slovenský reprezentant Peter Sagan. "Je mi to veľmi ľúto. Dozvedel som sa to až po pretekoch," povedal Sagan o páde Goolaertsa krátko po pretekoch. V pondelok po oznámení úmrtia reagovali aj ďalší cyklisti.

"Goolie sa rovnako ako ja narodil v roku 1994, takže sme spolu jazdili v pelotóne už roky. Stále nemôžem uveriť, že je tomu už koniec. Tvoj neustály úsmev pre mňa bude vždy inšpiráciou," napísal na twitter jeho tímový kolega Wout van Aert. "Zobudil som sa s touto správou. Pôvodne som chcel povedať, aký skvelý zážitok to včera bol, ale to už nemá cenu. Bol som veľmi smutný, keď som si prečítal o jeho smrti," uviedol Nemec Marcel Kittel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok