Majster sveta vrátil úder! Svetové médiá oslavujú Saganov triumf

TA3 TASR SITA
8.4.2018 19:38

Čo napísali zahraničné médiá o víťazstve fenomenálneho Petra Sagana v 116. edícii pretekov Paríž - Roubaix?

Sagan umlčal kritikov

"Peter Sagan umlčal kritikov a takmer bezchybným výkonom vyhral Paríž-Roubaix. Majster sveta zaútočil zo skupiny favoritov 54 km pred cieľom a už sa nepozeral späť. Pohltil cyklistov z úniku dňa a krok s ním udržal len Silvan Dillier. Dvojica pracovala výborne na kockách a spolu prišla aj na velodróm, kde triumfoval Sagan," opísal preteky cyclingnews.com.

Český idnes.cz: "Najdôležitejší útok dňa mal na svedomí muž, na ktorom viseli oči všetkých favoritov. Útok Petra Sagana sa však nepodarilo zachytiť Gregovi van Avermaetovi, Sepovi Vanmarckovi, ani letke Quick-Stepu. Sagan sa tak stal len druhým cyklistom, ktorý vyhral Kráľovnú klasík v drese majstra sveta. Niečo podobné sa pred 37 rokmi podarilo iba Bernardovi Hinaultovi."

The Telegraph: "Peter Sagan našiel nebo v pekle. Svetový šampión zdolal v šprinte dvoch mužov Silvana Dilleira a teší sa z triumfu na Paríž-Roubaix.“

Demoralizoval konkurenciu

APA: "Doteraz bolo jeho najlepšie umiestnenie 6. pozícia z roku 2014, po 116. edícii mohol trojnásobný majster sveta a osemnásobný etapový víťaz na Tour de France prvýkrát zdvihnúť nad hlavu aj trofej v podobe dlažobnej kocky. Po Bernardovi Hinaultovi z roku 1981 sa mu ako druhému v histórii podarilo vyhrať v drese majstra sveta."

"Majster sveta vrátil úder, a ako! Peter Sagan demoralizoval konkurenciu úchvatným výkonom a daroval tímu Bora-Hansgrohe prvé veľké víťazstvo na klasike," rozplýva sa DPA.

bbc.uk: "Sagan vyhral prvýkrát v kariére Paríž-Roubaix. Dvadsaťosemročný cyklista spravil rozhodujúci útok 54 km pred cieľom a nechal za sebou pelotón."

Le Figaro: "Saganov recitál. Slovák vyhral v nedeľu klasiku svojich snov. Majster sveta brilantne zakončil Flámsku kampaň."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok