Na východe sa zrazil vlak s nákladiakom. Vodič auta neprežil

TA3 TASR
7.4.2018 14:50

Zrážku nákladného vlaku prevážajúceho naftu s vozidlom značky Tatra, ku ktorej došlo v Košiciach-Šaci, neprežil vodič nákladného auta. Rušňovodiča previezli do nemocnice. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Rušňovodiča hospitalizovali

Ako uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, jedna z troch lokomotív sa vykoľajila, vagóny zostali po nehode neporušené. K tej došlo podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ v Košiciach Tomáša Berzeteia na koľajach, ktoré vedú k U.S. Steel Košice.

"Následkom zrážky došlo k požiaru tatrovky," uviedol s tým, že na mieste bol ako prvý závodný hasičský útvar U.S. Steelu, neskôr prišli hasiči zo Šace a Košíc. Ako informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová, zraneného rušňovodiča previezli do košickej nemocnice s úrazom hrudníka.

"Pacienta k nám priviezli s polytraumou a hneď po prijatí mu boli urobené všetky potrebné vyšetrenia. Momentálne je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Je pri vedomí a komunikuje," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach Ivana Stašková.

Cisterny boli prázdne

Riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia Silvia Kuncová povedala, že rušeň tlačil vozidlo pravdepodobne pred sebou. "Cisterny nákladného vlaku boli prázdne," zdôraznila. Vodič auta podľa jej ďalších slov skončil pod vlakom.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková uviedla, že k nehode došlo na zabezpečenom železničnom priecestí. "To bolo podľa doterajších zistení plne funkčné, to znamená, že v činnosti bola výstražná svetelná a zvuková signalizácia. Čo sa stalo, je predmetom vyšetrovania," priblížila s tým, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o porušenie zákona zo strany vodiča nákladného auta.

Dopravu prerušili

"Ten podľa doterajších zistení pravdepodobne nerešpektoval výstražnú svetelnú a zvukovú signalizáciu a vošiel na priecestie v čase, keď bola dávaná výstraha o tom, že sa blíži vlak," doplnila.

Doprava je v týchto miestach podľa jej ďalších slov prerušená od 12.50 h. Pre cestujúcich sú zabezpečené náhradné autobusy. "Keďže je vážne poškodená železničná infraštruktúra v úseku zhruba 100 metrov, predpokladáme, že v priebehu celého dňa až do noci bude neprejazdný," doplnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok