Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém na zadnom stojane prekonvertuje váš bicykel na elektrický

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V poslednej dobe sme sa stretli s viacerými technológiami, ktoré dokážu premeniť bežný bicykel na bicykel s elektrickým pohonom. Systém Alizeti 300C však k tejto téme pristupuje trocha inak. Ide totiž o jednoduchý konverzný systém, ktorý sa na bicykel namontuje ako zadný stojan. No v rukáve ukrýva aj ďalšie šikovné funkcie.

Systém Alizeti 300C má hliníkové telo s váhou 5 kilogramov v ktorom je uložený 500 wattový elektromotor. Ten roztáča gumené koleso, ktoré sa preklopí na zadnú pneumatiku bicykla. Trenie sa udržiava prostredníctvom automatického systému riadenia tlaku. Systém je káblom prepojený s ovládaním na riadidlách.

Systém Alizeti 300C sa montuje ako zadný stojan na bicykel a pridáva mu elektrický pohon.

Jazdec si môže vybrať medzi rôznymi úrovňami elektrickej asistencie pri šliapaní do pedálov, vrátane plného elektrického pohonu alebo režimu bez akejkoľvek elektrickej asistencie. S elektrickým pohonom môže bicykel dosiahnuť maximálnu rýchlosť 32 km / h. Dojazd na jedno nabitie lítium-iónovej batérie je približne 32 kilometrov. Batéria sa nabíja 5 hodín. Dojazd sa dá zdvojnásobiť pridaním druhej voliteľnej batérie.

Systém Alizeti 300C má hliníkové telo s váhou 5 kilogramov v ktorom je uložený 500 wattový elektromotor. Ten roztáča gumené koleso, ktoré sa preklopí na zadnú pneumatiku bicykla.Systém Alizeti 300C obsahuje tiež zabudované smerové svetlá, brzdové svetlo a elektrický klaksón. Diaľkové ovládanie na riadidlách má vstavané predné LED svetlo. V rámci bezpečnosti má systém zabudovaný pohybový senzor, ktorý spustí zvukový alarm s hlučnosťou 90 decibelov, rozblikajú sa svetlá a zablokuje sa motor, ak sa zaparkovaný bicykel pohne z miesta. Keďže sa všetko nachádza na zadnom stojane, môžu sa k nemu z boku zavesiť kapsy pre prevoz nákupu a podobne.

Spoločnosť Alizeti hľadá finančné prostriedky cez start-up kampaň Kickstarter, kde sa systém Alizeti 300C dá získať za 749 CAD (približne 479 EUR). Dodávka je naplánovaná na jún. Maloobchodná cena po skončení kampane je nastavená na 1 092 CAD (asi 698 EUR).

Jazdec si môže vybrať medzi rôznymi úrovňami elektrickej asistencie pri šliapaní do pedálov, vrátane plného elektrického pohonu alebo režimu bez akejkoľvek elektrickej asistencie.