Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fľaša Purisoo dokáže načerpať a vyčistiť vodu z prírodného zdroja

Fľaša Purisoo dokáže načerpať a vyčistiť vodu z prírodného zdroja
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzi bežné spôsoby, ako si zabezpečiť pitnú vodu počas túry v prírode patria čerpadlové filtre alebo fľaše so zabudovanými filtračnými slamkami. Juhokórejská spoločnosť Purisoo však skombinovala tieto dva spôsoby do jedného, čím vznikla fľaša na vodu, ktorá dokáže čerpať vodu z prírodného zdroja, prefiltruje ju a uskladní ju počas vášho výletu v prírode. Unikátny dizajn udrží mikroskopické častice mimo vašich pier, takže budete piť len čistú vodu.

Existuje viacero druhov fliaš s integrovanými filtrami, no vyžadujú, aby používateľ naplnil neupravenú vodu cez filtračnú slamku. To podľa vývojárov zo spoločnosti Purisoo môže zanechať mikroskopické organizmy a baktérie v hornej časti fľaše, čím sa zvyšuje riziko ich požitia. Fľaša Purisoo však vodu filtruje už pri napĺňaní a vďaka trojvrstvovému filtračnému systému nasáva vodu pred uskladnením čistej vody do nádrže. Po odobratí naťahovacej rukoväte na druhej strane fľaše môžete piť vodu priamo z nej.

Fľaša na vodu Purisoo dokáže čerpať vodu z prírodného zdroja, prefiltruje ju a uskladní ju počas vášho výletu v prírode.

K dispozícii je tiež 1 meter dlhá predlžovacia trubica, ktorá môže prísť vhod pri naberaní vody z ťažko prístupného zdroja, kde sa fľaša nedá ponoriť. Filtračný systém je navrhnutý tak, aby účinne odstránil baktérie a mikroorganizmy. Fľaša funguje rovnako ako tradičný čerpadlový filter, pribudol vlastne iba integrovaný zásobník na čistú vodu, takže sa nemusí voda prečerpávať do samostatnej fľaše. Tento systém si však vyžiadal obetu, čo sa týka objemu fľaše, zásobník na čistú vodu dokáže uskladniť len okolo 408 ml vody. Takže používateľ bude musieť častejšie hľadať zdroj vody, alebo si so sebou musí zobrať ešte nejaké fľaše do zásoby.

Filtračný systém je navrhnutý tak, aby účinne odstránil baktérie a mikroorganizmy. Fľaša funguje rovnako ako tradičný čerpadlový filter, pribudol vlastne iba integrovaný zásobník na čistú vodu, takže sa nemusí voda prečerpávať do samostatnej fľaše.

Fľaša Purisoo má rozmery 8 x 28 centimetrov a váži 567 gramov. Vymeniteľný filter by mal bez problémov vyčistiť až 1 000 litrov vody. Fľaša a jej príslušenstvo sa dá ručne umývať, čiže do umývačky na riad nepatrí.

Výrobca sa teraz snaží získať finančné prostriedky cez start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa fľaša Purisoo s jednou filtračnou a predlžovacou hadicou dá získať za finančnú podporu vo výške 69 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na júl 2018.

Vymeniteľný filter by mal bez problémov vyčistiť až 1 000 litrov vody.