Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herný notebook Odyssey Z sa nezapotí ani pri poriadnej akcii

Herný notebook Odyssey Z sa nezapotí ani pri poriadnej akcii
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung je na poli herných notebookov v podstate nováčikom, keďže do tejto oblasti vstúpil minulý rok s dvomi modelmi notebookov s názvom Odyssey. Samsung to však s hernými notebookmi zrejme myslí vážne a tentoraz si pre nás prichystal 15 palcový herný notebook Odyssey Z, ktorý popisuje ako „prekvapivo tenký a ľahký“. Odyssey Z sa môže pochváliť viacjadrovým procesorom Intel Core i7, rýchlym SSD úložiskom a inovatívnym chladiacim systémom.

Srdcom 15,6 palcového herného notebooku Samsung Odyssey Z je 6 jadrový procesor Intel Core i7 z 8. generácie. Ten môže byť podporovaný až 16 GB operačnej pamäte DDR4 RAM s frekvenciou 2 400 MHz. O rýchly prístup k dátam sa postará priestranné SSD úložisko s kapacitou 1 TB. Vizuálnu stránku Full HD displeja si zobrala na starosť grafická karta Nvidia GTX 1060 Max-P so 6 GB pamäte GDDR5. Výrobca tvrdí, že používatelia sa tak môžu tešiť nielen na plynulé hranie hier, ale že notebook Odyssey Z by mal zvládnuť aj strih videa či 3D modelovanie a rendering.

Herný notebook Samsung Odyssey Z.

Herný notebook Samsung Odyssey Z má štíhle telo s hrúbkou 17,9 mm a váži 2,4 kilogramu. Vývojári do neho osadili údajne „revolučný hardvér pre správu tepla“, ktorý má zabezpečiť to, že herný notebook zostane chladný aj keď sa hráči rozpália v poriadnej akcii. Chladiaci systém obsahuje technológiu Dynamic Vapor Chamber pre celoplošné chladenie procesora a grafickej karty, dva ventilátory Z Blade Blower a chladenie Z AeroFlow Cooling Design, ktoré súčasne tlačí chladný vzduch nad a pod horúcu časť stroja. Teplý vzduch sa vytláča cez vetracie otvory v tele notebooku. Tichý režim pritom dokáže znížiť hluk ventilátorov až na úroveň 22 dB.

Herný notebook Samsung Odyssey Z.

Čo sa týka konektorovej výbavy, nájdeme tu porty USB-C, USB 3.0, USB 2.0 a HDMI. Webová kamera nad displejom má rozlíšenie 720p a o zvuk sa postarajú dva 1,5 W reproduktory. Samozrejmosťou je aj klávesnica s podsvietením.

Herný notebook Samsung Odyssey Z bude dostupný na vybraných trhoch koncom tohto mesiaca. Do ďalších regiónov by sa mal dostať v treťom štvrťroku. Cena zatiaľ nebola oznámená.

Herný notebook Samsung Odyssey Z.