Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický bicykel s odpojiteľnou batériou pre pohodlné nabíjanie

Elektrický bicykel s odpojiteľnou batériou pre pohodlné nabíjanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánska spoločnosť Strøm Bikes má za sebou úspešný start-up projekt elektrického bicykla Fatbike a teraz sa pustila do prác na novom elektrickom bicykli s názvom Strøm City. Ten je, ako inak, navrhnutý pre cestovanie v meste a okrem pomerne štíhleho rámu sa môže pochváliť plným elektrickým pohonom alebo pedálovým asistenčným pohonom, integrovanými prednými a zadnými svetlami či vyberateľnou batériou, ktorú si jazdec môže so sebou vziať do práce a pohodlne si ju nabije.

Odpojiteľná batéria v elektrickom bicykli Strøm City je umiestnená v dolnej hrubšej trubici rámu a je zaistená pomocou kľúča pre jej odomknutie a následné vybratie. Batéria by na jedno nabitie mala poskytnúť dostatok energie pre dojazd do vzdialenosti 80 kilometrov. Do plnej kapacity sa nabije v priebehu 3 až 4 hodín. K dispozícii je aj možnosť výmeny batérie za silnejšiu, ktorá predĺži dojazd až na 100 kilometrov.

Elektrický bicykel Strøm City.

Výrobca zobral do úvahy rozdielne regulácie v USA a Európe a tak sa rozhodol vytvoriť dve verzie elektrického bicykla Strøm City. Tá európska má 250 W elektromotor pre plne elektrický pohon alebo pedálový asistenčný pohon. Maximálna rýchlosť je v tomto modeli obmedzená na 25 km / h, zatiaľ čo americká verzia dosahuje maximálnu rýchlosť 32 km / h.

Bicykel má ľahký hliníkový rám a spolu s batériou váži 19,5 kilogramu. Je k dispozícii v dvoch veľkostiach pre výšku jazdca 160 - 180 cm alebo 180 - 210 cm. Je vybavený integrovaným predným a zadným LED osvetlením, ktoré sa aktivuje tlačidlom. Na riadidlách sa nachádza informačný LED displej s USB portom pre nabíjanie mobilných zariadení aj počas jazdy. Displej je doplnková výbava.

Elektrický bicykel Strøm City.

Elektrický bicykel Strøm City je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 799 dolárov pre európsku verziu. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy by mali byť distribuované niekedy v júli.

Elektrický bicykel Strøm City.