Mydlá, sérum i ponožky. Pozrite si nebezpečné výrobky na trhu

TA3 TASR
3.4.2018 12:34

Môžu vyvolať alergickú reakciu, alebo sú na nerozoznanie od pochutín, hoci nie sú jedlé. Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu Európskej únie. Ide napríklad o ponožky proti stvrdnutej pokožke, mydlá či sérum na pokožku.

Mydlá, sérum i ponožky. Pozrite si nebezpečné výrobky na trhu
ÚVZ

ÚVZ SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX nahlásili kontrolné orgány v Holandsku, Litve, Grécku, Estónsku, Nemecku a v Taliansku.

Ponožky proti stvrdnutej pokožke značky Kriudvat z Číny môžu spôsobiť vážne poškodenie pokožky z dôvodu nízkeho pH výrobku (0,8 pH). Nebezpečné je aj sérum na pokožku Forever Young z Izraela. Výrobok môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

Medzi nebezpečné výrobky patrí aj mydlo značky Fresh Line z Grécka, lotion na bielenie pokožky Body Lotion, lotion na bielenie pokožky Whitening Body Lotion a Half Cast, lotion na ruky a telo 24 PURE a výrobok na bielenie pokožky Créme Eclaircissante.

Mydlo Fresh&Personal Cosmetics zase pripomína zmrzlinu v rôznych farbách, navyše je predávané v balení s plastovou lyžičkou. "Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike," dodal ÚVZ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok