PR správa

Union ako jediná zdravotná poisťovňa sprístupnila svojim poistencom špeciálne vyšetrenia v PET centre v Nitre

PR
3.4.2018 09:13

Šetrnejšie vyšetrenie pre pacienta, presnejšie výsledky pre lekára. Vďaka novým typom tomografických vyšetrení, ktoré zaviedli v špecializovanom PET centre v Nitre, je to už možné aj na Slovensku. Novinka je určená onkologickým pacientom, ktorí trpia karcinómom prostaty alebo neuroendokrinnými nádormi. Moderná metóda dokáže presne odhaliť umiestnenie nádoru, ale i prípadných metastáz.

Union ako jediná zdravotná poisťovňa sprístupnila svojim poistencom špeciálne vyšetrenia v PET centre v Nitre

Ďalšou výhodou je, že čas ožarovania pacienta je kratší a preto je celé vyšetrenie omnoho šetrnejšie. Navyše, odhalí ochorenie v skoršom štádiu, čím zvyšuje šancu na uzdravenie pacienta a pomáha efektívnejšie nasadiť terapiu. Pri týchto vyšetreniach sa používajú jedinečné rádiofarmaká Gallium PSMA a Gallium DOTA s vysokou rozlišovacou schopnosťou, špecificitou a senzitivitou.

Union ZP sa ako jediná zdravotná poisťovňa dohodla s PET centrom v Nitre, realizujúcim tieto špeciálne vyšetrenia, na úhrade výkonov pre svojich poistencov. „Chceme, aby naši poistenci mali prístup k tomu najmodernejšiemu, a sme radi, že sa nám podarilo túto spoluprácu dohodnúť," hovorí Elena Májeková, členka predstavenstva ZP Union.

 

Na spomínané vyšetrenia pacienta objednáva v medicínsky odôvodnených prípadoch cez lekára – špecialistu, prostredníctvom online protokolu dostupného na stránke PET zariadenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok