Soul rozbehol rokenrolovú diplomaciu, do KĽDR poslal hudobné hviezdy

TA3 TASR
31.3.2018 16:37

Lietadlo so 120-člennou kultúrnou delegáciou z Kórejskej republiky sa z jej metropoly Soulu presunulo do hlavného mesta Kórejskej ľudovodemokratickej republiky Pchjongjangu.

Soul rozbehol rokenrolovú diplomaciu, do KĽDR poslal hudobné hviezdy
SITA/AP

Na palube stroja boli hviezdy tamojšej scény populárnej hudby vrátane dievčenskej skupiny Red Velvet a mužských i ženských sólistov. Spoločne s nimi cestovali zástupcovia juhokórejskej vlády vrátane ministra kultúry a športu, tamojších médií, ako aj tím pripravený ponúknuť publiku ukážky z bojového umenia a športu taekvondo.

Koncerty juhokórejských hostí sa v severokórejskom hlavnom meste uskutočnia po prvý raz po 13 rokoch, a to v nedeľu 1. apríla a v utorok 3. apríla. Zintenzívnenie kultúrnej výmeny medzi oboma krajinami na Kórejskom polostrove je ďalším signálom zbližovania oboch štátov a zmiernenia napätia v regióne.

Ako je známe, juhokórejský prezident Mun Če-in a severokórejský vodca Kim Čong-un sa 27. apríla stretnú v tzv. Mierovom dome na južnej strane hranice v Pchanmundžome v pohraničnej demilitarizovanej zóne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok