Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S Joué pridáte tvorbe digitálnej hudby trocha analógovej duše

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po niekoľkých rokoch vývoja sa k spotrebiteľom dostáva komerčná verzia modulárneho hudobného rozhrania Joué, ktoré hudobníkom ponúka fyzický nástroj pre tvorbu digitálnej hudby s flexibilnými modulmi. Tie sa dajú vymeniť za prevádzky, pričom umožnia hmatové hranie klávesových, strunových, bubnových a ďalších nástrojov.

V základe je modulárne rozhranie Joué a MIDI ovládač tvorený z hlavnej dosky z kombinácie kovu a dreva. Tá v sebe obsahuje polyfónne tlakové snímače a vkladajú sa do nej farebné hudobné moduly. Každý modul je vyrobený z elastického materiálu s citlivým povrchom, ktorý prenáša zmeny prítlaku aplikovanom na povrch cez plochu senzora na doske pod ním.

Modulárne hudobné rozhranie Joué dáva hudobníkom fyzický nástroj pre tvorbu digitálnej hudby s flexibilnými vymeniteľnými modulmi.

Moduly sa k doske pripájajú pomocou magnetov a každý z nich sa dá nakonfigurovať tak, aby poskytol používateľovi odlišný zážitok z hrania. Tento analógový prístup s hmatovou interakciou rozšíri možnosti komponovania digitálnej hudby a používateľ nemusí len tak bezducho ťukať prstami na dotykovú obrazovku.

Každý modul je vyrobený z elastického materiálu s citlivým povrchom, ktorý prenáša zmeny prítlaku aplikovanom na povrch cez plochu senzora na doske pod ním.

Modulárny nástroj Joué sa pripája k tabletu s aplikáciami pre tvorbu hudby prostredníctvom USB portu. Výrobca tvrdí, že zariadenie je kompatibilné s MPE, takže reaguje na rôzne gestá. RFID štítky umožnia automatickú detekciu pripojených hudobných modulov.

Hudobná doska Joué je už teraz k dispozícii a dodáva sa v štartovacom balíčku za 479 EUR, alebo ako samostatná doska za 399 EUR s možnosťou dokúpenia jednotlivých modulov s cenou od 19 EUR.

Moduly sa k doske pripájajú pomocou magnetov a každý z nich sa dá nakonfigurovať tak, aby poskytol používateľovi odlišný zážitok z hrania.