Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HybriFlow dodá energiu do vody v pitnom vaku, no neznečistí ho

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aktívni športovci si môžu doplniť energiu dvomi spôsobmi, buď samostatným energetickým nápojom, alebo jeho primiešaním priamo do vodnej nádrže v hydratačnom vaku (označovaného aj ako pitný vak či hydrovak). Prvý spôsob je nepraktický a druhý môže spôsobiť, že sa vodná nádrž poškodí alebo sa v nej začnú dokonca tvoriť plesne. Riešením by však mohol byť prídavný systém HybriFlow, ktorý cez samostatnú nádržku dokáže športovcovi primiešať do vody potrebnú energiu.

Systém HybriFlow dokáže nahradiť vodnú hadicu v populárnych značkách hydratačných vakov. Hlavná jednotka sa nastokne na výstup z vodnej nádrže. Do nej sa potom zo strany pripája malá nádržka pre dávkovanie energetického nápoja a na opačný koniec jednotky sa pripojí hadica, ktorá prechádza až k ústam používateľa.

Systém HybriFlow cez samostatnú nádržku dokáže primiešať energetický nápoj do vody z hydratačného vaku.

Samotná hadica sa pritom skladá z dvoch trubíc. Hlavná vonkajšia trubica čerpá vodu priamo z hydratačného vaku, zatiaľ čo vnútorná trubica prečerpáva energetickú kvapalinu priamo z nádržky HybriFlow. Silikónový náustok na konci hadice má malú páčku, pomocou ktorej si používateľ môže prepínať medzi dávkovaním čistej vody z hydratačného vaku, nasávaním zmesi vody a energetického posilňovača cez obe trubice naraz, alebo úplným zastavením čerpania z hadice.

Samotná hadica sa pritom skladá z dvoch trubíc. Hlavná vonkajšia trubica čerpá vodu priamo z hydratačného vaku, zatiaľ čo vnútorná trubica prečerpáva energetickú kvapalinu priamo z nádržky HybriFlow.

Nádržka je opakovateľne použiteľná, dá sa jednoducho čistiť a môže byť naplnená energetickou zmesou podľa výberu používateľa. Vďaka tomu, že je zásobník vedený za prívod vody z hydratačného vaku, vodná nádrž vo vaku zostáva pekne čistá a bez plesní. Navyše môžu športovci stále piť len čistú vodu z hydratačného vaku, pokiaľ nepotrebujú nakopnúť k lepšiemu výkonu, no dbajú na hydratáciu organizmu počas výkonu.

Systém HybriFlow je v súčasnosti predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 29 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 40 dolárov.

Silikónový náustok na konci hadice má malú páčku, pomocou ktorej si používateľ môže prepínať medzi dávkovaním čistej vody z hydratačného vaku, nasávaním zmesi vody a energetického posilňovača cez obe trubice naraz, alebo úplným zastavením čerpania z hadice.