Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fľaša na vodu, ktorá je namiesto plastu vyrobená z elastického titánu

Fľaša na vodu, ktorá je namiesto plastu vyrobená z elastického titánu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina športových fliaš na vodu je vyrábaná z lacných lisovaných plastov, a to rozhodne to nie je nič, čo by potešilo naše životné prostredie. Plastové fľaše môžu tiež zmeniť chuť samotnej vody a v súvislosti s plastom sa v poslednej dobe hovorí aj o potenciálnom nebezpečenstve pre naše zdravie. Pokiaľ chcete byť zdravo a ekologicky hydratovaný, čo tak skúsiť novú fľašu na vodu s názvom Keego, ktorá je vyrobená z elastického titánu?

Výskumníci sa už nejaký čas zaoberajú tým, ako dosiahnuť pružnosti pre rôzne druhy kovov, čo by mohlo viesť k efektívnejším zariadeniam. Jednou z prvých praktických lastovičiek je aj kovová fľaša na vodu Keego. Výrobca pritom pracoval na tejto technológii už od roku 2016.

Tvorcovia titánovej fľaše na vodu Keego tvrdia, že sa im podarilo vytvoriť flexibilný titán tak, že do neho vložili polymérové jadro. Až 99,8 percent materiálu fľaše je z titánu, no drobná prímes polyméru pridáva fľaši elastické schopnosti. Dokáže tak pumpovať toľko potrebnú vodu pre hydratáciu organizmu, kedykoľvek ju cyklista rukou stlačí.

Športová fľaša na vodu Keego je vyrobená z elastického titánu.

Fľaša Keego je odolná voči poveternostným vplyvom aj proti poškriabaniu. Jej objem je 710 mililitrov a váži 98 gramov. Vodu vo vnútri chráni silikónové veko a fľaša sa dobre drží v ruke vďaka drobnému zvlneniu jej povrchu. Okrem vyššej odolnosti sa s fľašou Keego pravdepodobne vyhnete zvláštnej chuti, ktorá sa môže dostaviť pri používaní niektorých plastových fliaš na vodu. Navyše by sa mala dať bez problémov vložiť do akýchkoľvek cyklistických držiakov na fľaše.

Športová fľaša na vodu Keego je vyrobená z elastického titánu.

Fľaša na vodu Keego je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 35 EUR. V prípade, že sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov pre rozbehnutie výroby a všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy by sa mali začať rozosielať v auguste.

Športová fľaša na vodu Keego je vyrobená z elastického titánu.