Fica zvolili do parlamentného výboru, noví poslanci zložili sľub

TA3 TASR
23.3.2018 09:46

Expremiér Robert Fico bude ako poslanec parlamentu členom výboru pre hospodárske záležitosti, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák bude pracovať ako člen Ústavnoprávneho výboru. V parlamente pribudli aj noví poslanci, ktorí nahradili nových členov vlády.

O zaradení Fica a Kaliňáka do výborov rozhodli poslanci hlasovaním. Exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská bola zvolená za členku ľudskoprávného výboru a výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu.

V parlamente pribudli aj noví zákonodarcovia. Poslanecký sľub zložili náhradníci Mária Janíková zo Smeru-SD a Ladislav Balódi z Mosta-Híd, ktorí nastúpili za nových členov vlády Richarda Rašiho a Gábora Gála. "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života." Takto znie ústavou predpísaný sľub poslanca, ktorý sa potvrdzuje slovom "sľubujem" a podpisom.

Predsedom mandátového a imunitného výboru sa stal Juraj Blanár. V tajnom hlasovaní o tom 110 hlasmi rozhodli poslanci. Blanár vo funkcii nahrádza Richarda Rašiho, ktorý sa stal vicepremiérom pre investície a informatizáciu. Za šéfku zahraničného výboru bola 115 hlasmi zvolená Katarína Cséfalvayová. Na tomto poste nahrádza Františka Šebeja, ktorý sa vzdal poslaneckého mandátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok