Nový premiér odchádza na svoj prvý summit do Bruselu

TA3 TASR
22.3.2018 10:39

Jednou z prvých úloh novovymenovaného predsedu vlády Petra Pellegriniho bude zastupovať Slovenskú republiku na marcovom summite EÚ. Do Bruselu by mal premiér na svoj prvý summit odletieť vo štvrtok popoludní, zdrží sa do večera. V piatok bude Slovensko na summite zastupovať český premiér v demisii Andrej Babiš. Potvrdila to hovorkyňa Úradu vlády SR Beatrice Szabóová.

Pellegrini sa pred summitom zúčastní na stretnutí predsedov vlád skupiny V4. Absolvovať by mal aj schôdzku s predsedom Európskeho parlamentu Antoniom Tajanim. Český veľvyslanec pri Európskej únii Martin Povejšil v stredu potvrdil, že český premiér v demisii Andrej Babiš je pripravený zastupovať Slovenskú republiku na nadchádzajúcom dvojdňovom summite EÚ v Bruseli, ak česká strana dostane oficiálnu žiadosť zo Slovenska.

Nepôjde tak o prvý prípad vzájomného zastupovania na vrcholnom stretnutí lídrov EÚ. Robert Fico v marci 2017 zastúpil bývalého predsedu českej vlády, ktorý dvojdňový summit nedokončil pre snem ČSSD v Brne. Fico vtedy zastúpil Sobotku rovnako v druhý, neformálny deň summitu, keď sa už neprijímajú žiadne závery.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok