Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Konferenčný počítač od HP chce zmeniť podobu pracovných stretnutí

Konferenčný počítač od HP chce zmeniť podobu pracovných stretnutí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na konferencii Enterprise Connect 2018 odhalila spoločnosť HP nové zariadenia určené pre konferenčné stretávanie a spoluprácu. HP Elite Slice for Meeting Rooms G2 a tiež nový 4K konferenčný monitor s 55palcovou uhlopriečkou sú súčasťou rozširujúceho sa ekosystému konferenčných nástrojov od HP určených pre jednoduchú, škálovateľnú a všestrannú spoluprácu.

Dnešná práca sa odohráva na mnohých rôznych miestach ako v kancelárii, tak i mimo nej a v moderných spoločnostiach je až päťkrát väčšia pravdepodobnosť, že budú mať priestor vyhradený nielen pre samostatnú prácu, ale aj prácu v skupine. V najbližších 12 mesiacoch sa očakáva 34 percentný nárast menších zasadacích priestorov, čím vznikne 40 miliónov konferenčných miestností, v ktorých budú potrebné technologické riešenia, ktoré by IT pracovníci mohli sprevádzkovať, zabezpečiť a spravovať rovnako ľahko ako ostatné počítače a zároveň by odstránili bežné neduhy konferenčných hovorov - počnúc ich zdĺhavým nastavovaním, končiac pri starostiach s adaptérmi a káblami.

Moderné technológie orientované na zjednotenú komunikáciu (Unified Communications) - riešenia integrujúce hlas, video a dáta v reálnom čase - sú na vzostupe a HP Elite Slice for Meeting Rooms G2 with Skype Room Systems (SRS) je ideálnou odpoveďou na volanie firiem a ich pracovníkov s veľmi špecifickými požiadavkami. Tento inovatívny počítač prináša predovšetkým kvalitný zvuk a video prostredníctvom Skype for Business, dostal ale aj rad ďalších funkcií, ktoré meetingy zjednodušia a odstránia nepríjemnosti, ktoré boli doteraz bežné.

Rýchlejšie pripájanie hovorov umožní voliteľný Center of Room Control, čo je 12,3palcová dotyková obrazovka, pomocou ktorej možno ľahko ovládať konferenčné hovory a zároveň má aj HP Presence Sensor, ktorý zaregistruje príchod človeka do miestnosti a rovno začne hovor. Tento ovládač má aj 1,3m kábel pre ľahký pohyb po miestnosti, ktorý môžu využívať všetci prítomní, dobré pozorovacie uhly zo všetkých strán a jeho displej kryje špeciálne sklo odolné proti zašpineniu, aby na ňom nezachytili napríklad odtlačky prstov.

HP Elite Slice for Meeting Rooms G2

Aby boli zároveň všetci účastníci dobre a jasne počuť a tiež sa vyhli opakovanému vypínaniu mikrofónu kvôli okolitým hlukom, má toto zariadenie 90dB audio a mikrofón schopný zachytiť zvuk až na vzdialenosť piatich metrov, funkciu HP Noise Cancellation potláčajúcu nechcené zvuky alebo konverzácie v miestnosti a trojfarebný svetelný kruh ukazujúci nastavenú hlasitosť alebo vypnutý zvuk. Vyriešené boli aj problémy s adaptérmi a káblami, HP Elite Slice for Meeting Rooms SRS má totiž tiež bezdrôtový modul s displejom a zdieľanie prebieha ľahko cez Skype for Business. Hosťom možno ale umožniť aj priame pripojenie prostredníctvom HDMI kábla.

HP Elite Slice for Meeting Rooms SRS možno nainštalovať bez nástrojov rovnako ľahko ako tradičné PC a je aj rovnako bezpečný a ľahko spravovateľný, ponúkne aj HP Manageability Integration Kit. Konferenčné zariadenia sú typicky zdieľané mnohými užívateľmi, neustále zapnuté a často tiež bez dohľadu aj počas dlhších časových intervalov. HP Elite Slice for Meeting Rooms SRS preto dostal zabezpečenie v podobe HP Sure Start with Dynamic Protection a ako jediné konferenčné zariadenie má tiež BIOS so schopnosťou samoopravy. Myslelo sa aj na riziko poškodenia portov, ktoré majú špeciálne kryty.

HP Elite Slice for Meeting Rooms je súčasťou rozširujúceho sa ekosystému HP pre lepšie možnosti spolupráce, ktorý bol predstavený v septembri a ďalej zahŕňa: HP Elite Slice for Meeting Rooms G2 with Intel Unite je ideálny pre zákazníkov, ktorí od konferenčných technológií vyžadujú veľkú mieru prispôsobenia a flexibility; interaktívne tabule HP ShareBoard; HP Thunderbolt Dock s audio modulom, ktorý premení každú malú zasadacia miestnosť na konferenčný priestor; HP EliteOne 1000 All-in-One pre rýchle konferenčné hovory; HP Elite Presenter Mouse pre vedenie meetingov; konferenčné monitory HP vrátane nového veľkoformátového HP LD5512 4K prinášajúceho ešte interaktívnejšie možnosti spolupráce. HP LD5512 sa skvele hodí do miestností pre hovory s jedným až štyrmi užívateľovi, má panel s vysokým 4K rozlíšením, dobrú konektivitu a integrované reproduktory.

Cena a dostupnosť

• HP Elite Slice for Meeting Rooms G2 for Skype Room Systems bude na Slovensku dostupný od 15. apríla za ceny začínajúce na 1 373 €.

• HP Elite Slice for Meeting Rooms G2 with Intel Unite bude na Slovensku dostupný od 15. apríla za ceny začínajúce na 991 €.

• Monitor HP LD5512 4K bude na Slovensku dostupný od 1. apríla za 869 €.

Ceny sú uvedené vrátane DPH.

HP Elite Slice for Meeting Rooms G2

(Zdroj: Tlačová správa HP Inc.)