Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vysoko výkonné pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

Vysoko výkonné pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Goodyear predstavila najnovší prírastok do rodiny pneumatík Eagle F1 Asymmetric – model vysoko výkonných pneumatík Eagle F1 Asymmetric 3 SUV. Tie prinášajú účinnejšie brzdenie a lepšiu ovládateľnosť vozidla na ceste za akýchkoľvek podmienok.

Vysoká priľnavosť

 

Hlavným prínosom pneumatík Eagle F1 Asymmetric 3 SUV je technológia aktívneho brzdenia Active Braking Technology. Pri brzdení sa vďaka nej zväčšuje styčná plocha pneumatík s vozovkou, a teda aj ich priľnavosť, čo skracuje brzdnú dráhu na suchej i mokrej vozovke.

Druhým dôležitým prínosom nových pneumatík je technológia Grip Booster, ktorá spočíva vo využití adhezívnejšej zmesi, vďaka ktorej sa pneumatiky viac lepia k povrchu vozovky. Zmes zvyšuje priľnavosť a zlepšuje správanie sa vozidla pri brzdení a ovládateľnosť.

Testy TÜV Süd na zákazku spoločnosti Goodyear tieto hlavné prednosti nových pneumatík potvrdili. Na suchej i mokrej vozovke skracujú Eagle F1 Asymmetric 3 SUV brzdnú dráhu o 1,2 metra.

Spoločnosť Goodyear predstavila nové pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

Stabilná ovládateľnosť

 

Konštruktéri značky Goodyear neúnavne pracovali na tom, aby zdokonalili dezén behúňa a využili pritom novú konštrukčnú technológiu špeciálne pre SUV. Nový kord v jednotlivých vrstvách pneumatiky pomáha zlepšovať ovládateľnosť vozidla pri vyšších rýchlostiach, optimalizovať tuhosť pneumatík v zákrutách a znižovať opotrebenie behúňa. Ďalšie zníženie opotrebenia behúňa priniesla optimalizácia prierezu pneumatiky a dezénu.

Všetky tieto opatrenia dopĺňa pridanie vrstvy UHP Cool Cushion Layer. Táto technológia zlepšuje ovládateľnosť vozidla pri súčasnom znížení valivého odporu. Výsledkom je vyššia hospodárnosť jazdy.

Spoločnosť Goodyear predstavila nové pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

"Správanie sa pri brzdení je jednou z najdôležitejších charakteristík pneumatík, najmä na mokrých cestách. Preto nás tak teší, že naše Eagle F1 Asymmetric 3 SUV pri testoch preukázali v porovnaní s konkurenciou tak významné skrátenie brzdnej dráhy na suchej i mokrej vozovke," povedal Mike Rytokoski, Chief Marketing Officer spoločnosti Goodyear v Európe.

Spoločnosť Goodyear predstavila nové pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

(Zdroj: Tlačová správa Goodyear)