Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herné slúchadlá Mobius s dynamickým 3D kino zvukom

Herné slúchadlá Mobius s dynamickým 3D kino zvukom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Audeze sa niekoľko rokov venuje tvorbe slúchadiel pre profesionálov a „audiofilov“, no teraz sa rozhodla svoje skúsenosti pretaviť do nového modelu bezdrôtových slúchadiel Mobius, ktoré sú primárne navrhnuté pre hráčov počítačových hier. Slúchadlá prinášajú plne dynamický 3D kino zvuk s lokalizáciou zvuku vďaka integrovanej technológii sledovania polohy hlavy nositeľa.

Slúchadlá na uši Mobius vážia 350 gramov a sú to prvé slúchadlá spoločnosti Audeze, ktoré disponujú bezdrôtovou technológiou Bluetooth (SBC, AAC, LDAC), no tiež sa dajú pripojiť cez klasický analógový 3,5 mm kábel, USB-C a USB-A port. Slúchadlá so 100 mm planárnymi meničmi s ultra tenkými membránami Uniforce a akcelerometrom a gyroskopom, sledujú pohyb hlavy nositeľa v šiestich osiach každú milisekundu. To podporuje dynamickú distribúciu priestorového 3D ozvučenia. K dispozícii je aj nastaviteľná technológia pre emuláciu miestnosti.

Bezdrôtové herné slúchadlá Audeze Mobius s dynamickým 3D kino zvukom.

Slúchadlá majú zabudovaný digitálny signálny procesor Audeze Cipher a vyvážený zosilňovač. Sú poháňané lítium-polymérovou batériou, ktorej výdrž na jedno nabitie je udávaná na viac ako 10 hodín. Spoločnosť Audeze sa rozhodla aktivovať všetky tri metódy zdrojového vstupu prostredníctvom napájaných obvodov tak, aby bolo možné využívať technológiu sledovania pohybu hlavy vo všetkých režimoch - Bluetooth, USB a 3,5 mm jack.

Slúchadlá s výkonom 120 dB SPL majú frekvenčnú odozvu 10 Hz až 50 kHz a len 0,1 percenta celkového harmonického skreslenia. Používatelia nepotrebujú upravovať úrovne frekvencie prostredníctvom aplikácie, no môžu si meniť predvoľby EQ na slúchadlách. Keďže ide o herné slúchadlá, nechýba ani odpojiteľný mikrofón s oddeleným ovládaním hlasitosti.

Bezdrôtové herné slúchadlá Audeze Mobius s dynamickým 3D kino zvukom.

Hoci by slúchadlá Mobius mohli ísť priamo do výroby, spoločnosť Audeze sa rozhodla pre opatrnejší prieskum neprebádanej oblasti herných slúchadiel prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. No podľa doterajších čísiel to vyzerá tak, že o slúchadlá je enormný záujem. Už teraz sa podarilo vyzbierať viac ako 580 000 dolárov, pričom požadovaná cieľová suma bola 50 000 dolárov. Momentálne sa herné slúchadlá dajú získať za finančnú podporu v sume 269 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 399 dolárov. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na jún.

Bezdrôtové herné slúchadlá Audeze Mobius s dynamickým 3D kino zvukom.